Las Vegas-ul si-a oferit duminica cel mai mare tort aniversar din lume, care a reprezentat punctul culminant al festivitatilor organizate la sfarsitul saptamanii trecute pentru a celebra un secol de existenta a "orasului pacatelor". Pregatit de samba
Las Vegas-ul si-a oferit duminica cel mai mare tort aniversar din lume, care a reprezentat punctul culminant al festivitatilor organizate la sfarsitul saptamanii trecute pentru a celebra un secol de existenta a "orasului pacatelor". Pregatit de sambata seara de mainile a 600 de voluntari, tortul a avut o lungime de 31 de metri, o latime de 14 metri si o inaltime de 50 de centimetri. Nu mai putin de sapte semi-remorci au transportat materia prima intr-un hangar urias din afara orasului: 43 de tone de blat de tort si 15,5 tone de crema. "Tortul are 23 de milioane de calorii", a declarat Brian Averna, sef bucatar la o mare companie agroalimentara, care a supervizat munca voluntarilor. Tortul urmeaza a fi omologat de Cartea Guiness a Recordurilor in saptamanile urmatoare.
Duminica dimineata, responsabilii orasului, imbracati in costume de epoca, au reconstituit intamplarea ce a dus la infiintarea orasului: licitatia din 15 mai 1905 a terenului pe care se afla in prezent centrul Las Vegas-ului, castigata de un magnat al cailor ferate. Acesta a construit ulterior acolo o halta pe ruta Los Angeles-Salt Lake City. Ocazia a fost folosita pentru a aminti ca Las Vegas nu a fost de la inceput orasul jocurilor de noroc. Acestea au fost legalizate la Las Vegas abia in 1931. Primele case care desfasurau astfel de activitati, la vremea respectiva foarte modeste, nu aveau decat cateva mese de joc. In prezent, cazinourile sunt peste tot, de la centrul orasului pana pe Strip, bulevardul care duce spre sudul Las Vegas-ului si de-a lungul caruia se afla 18 dintre cele mai mari 20 de hoteluri americane, fiecare cu propriul cazinou. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.