Conducerea Spitalului Judetean Slatina a deturnat fraudulos in urma cu o luna, impreuna cu reprezentantii firmei El Comex care au achizitionat bucataria institutiei sanitare printr-o "falsa licitatie", aproximativ 14 miliarde de lei, suma care ar fi
Conducerea Spitalului Judetean Slatina a deturnat fraudulos in urma cu o luna, impreuna cu reprezentantii firmei El Comex care au achizitionat bucataria institutiei sanitare printr-o "falsa licitatie", aproximativ 14 miliarde de lei, suma care ar fi trebuit sa fie utilizata pentru cumpararea de medicamente, a declarat secretarul Comisiei de Sanatate a Camerei Deputatilor, conservatorul Renica Diaconescu. El a precizat ca neregulile si abuzurile directorilor Spitalului Judetean Slatina sunt cuprinse intr-un raport recent al Casei de Asigurari de Sanatate. "Conducerea spitalului a deturnat in mod fraudulos aproximativ 14 miliarde de lei in contextul in care aceasta institutie sanitara are datorii de 100 de miliarde de lei", a afirmat Diaconescu. Conservatorul a spus ca la instrainarea de fonduri si-au adus aportul si directorii firmei craiovene El Comex, societate care a facut campanie electorala pentru PSD de-a lungul anului 2004. In prezent, a adaugat Diaconescu, conducerea firmei din Craiova este cercetata de politie. "Cred ca o ancheta serioasa va scoate la lumina multe lucruri interesante", a fost de parere deputatul care a specificat ca se impune de urgenta si demiterea conducerii Spitalului Judetean Slatina.
El a marturisit ca din momentul in care a inceput sa analizeze situatia spitalului din Slatina a inceput sa primeasca telefoane si scrisori de amenintare. "Am facut plangere la politie. Ma simt amenintat de structuri mafiote coordonate politic", a mai spus Renica Diaconescu. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.