Ion Iliescu a refuzat orice contact cu liderii PSD pe perioada in care se afla internat la Spitalul Elias. Aceasta stare de fapt confirma zvonurile aparute in presa potrivit carora puseul de tensiune pe care l-a suferit Iliescu sambata dimineata are
Ion Iliescu a refuzat orice contact cu liderii PSD pe perioada in care se afla internat la Spitalul Elias. Aceasta stare de fapt confirma zvonurile aparute in presa potrivit carora puseul de tensiune pe care l-a suferit Iliescu sambata dimineata are o legatura stransa cu ultimele conflicte pe care le-a avut cu noua conducere a partidului. "Dorinta expresa a lui Ion Iliescu a fost sa nu fie vizitat la spitalul Elias de nimeni", a declarat ieri presedintele PSD, Mircea Geoana. El a evitat pe cat a putut sa comenteze starea de sanatate a senatorului PSD, declarand in mod repetat ca Ion Iliescu i-a insarcinat doar pe medici sa faca declaratii de presa. Geoana a tinut sa exprime, in numele sau si al colegilor de partid, urari de sanatate pentru Ion Iliescu. "Din motive pe care le intelegeti, sper, nu am dorit sa comentam ce s-a intamplat in acest week-end si dorinta expresa a domniei-sale a fost ca medicii si cei care se ocupa sa aiba eventual declaratii pentru presa", a afirmat Geoana, facand un apel sa nu se "hipermediatizeze" si politizeze acest subiect. El a apreciat totodata ca este important ca "lucrurile nu sunt serioase" si si-a exprimat speranta ca aceste "mici simptome" vor fi trecute cu bine de Ion Iliescu.
Geoana a discutat viitorul politic al senatorului
Intrebat daca starea lui Iliescu nu se datoreaza cumva chiar tensiunii existente intre el si noii sefi ai PSD si daca acest lucru nu va puncta negativ la imaginea partidului, Geoana a raspuns printr-un sec: "Nu!". De altfel, presedintele PSD a sustinut ca a discutat cu Iliescu despre viitorul politic al acestuia. "Este normal ca presedintele partidului sa discute cu cineva atat de important si de influent. Vom continua sa facem ceea ce este normal sa facem, sa mergem ori de cate ori este nevoie sa-i cerem sfatul, sa-l implicam, depinde, bineinteles, de deciziile pe care le va lua in perioada urmatoare", a mai spus Geoana. El nu a vrut sa spuna nici ce se va intampla cu postul de lider al grupului senatorial al PSD - ocupat in acest moment de Ion Iliescu - limitandu-se sa precizeze doar ca o decizie pe marginea acestui subiect se va lua in zilele urmatoare. In ceea ce priveste inlocuirea liderului de grup de la Camera Deputatilor, presedintele PSD a spus ca o decizie in acest sens va fi luata probabil dupa 26 mai - cand va avea loc prima sedinta formala a BPN in formula completa si prima sedinta a Comitetului Executiv. Deciza va fi luata printr-o hotarare a BPN si cu un vot secret in cadrul grupului din Camera, a mentionat liderul PSD.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.