Sub egida Institutului de Lingvistica "Iorgu Iordan-Al. Rosetti" al Academiei Romane, a aparut editia a II-a, revazuta si adaugita, a "Dictionarului ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane" ("DOOM"). Pentru repunerea dictionarului in circ
Sub egida Institutului de Lingvistica "Iorgu Iordan-Al. Rosetti" al Academiei Romane, a aparut editia a II-a, revazuta si adaugita, a "Dictionarului ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane" ("DOOM"). Pentru repunerea dictionarului in circulatie s-a lucrat pe materia primei editii, aparute in 1982, sub coordonarea Mioarei Avram si a Laurei Vasiliu, ceilalti autori de atunci fiind Elena Carabulea, Fulvia Ciobanu, Finuta Hasan, Magdalena Popescu-Marin, Marina Radulescu si I. Rizescu. Adaugirile editiei a II-a a "DOOM" se datoreaza cercetatorilor Cristiana Abranghelovici, Jana Balacciu Matei, Mioara Popescu, Marina Radulescu Sala, Ioana Vintila-Radulescu, aceasta din urma coordonand editia. Dictionarul propriu-zis e precedat de o consistenta prezentare a "Principalelor norme ortografice, ortoepice si morfologice ale limbii romane". Aparuta la Editura Univers Enciclopedic, reeditarea adaugita a "DOOM" pune la dispozitia publicului un indispensabil instrument de corijare a exprimarii si a scrierii. (Cosmina I. IONESCU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.