O persoana a fost accidentata in cursul diminetii de ieri pe o trecere de pietoni din zona Macul Rosu din Constanta. Victima, Virgil Bresteanu, un pensionar in varsta de 79 de ani, s-a angajat regulamentar in traversarea bulevardului Tomis, in moment
O persoana a fost accidentata in cursul diminetii de ieri pe o trecere de pietoni din zona Macul Rosu din Constanta. Victima, Virgil Bresteanu, un pensionar in varsta de 79 de ani, s-a angajat regulamentar in traversarea bulevardului Tomis, in momentul in care a fost lovit de un autovehicul militar. Acesta facea parte dintr-o coloana de trei autovehicule, doua cu militari romani si unul cu militari americani, aflati in misiune in cadrul exercitiului militar "Combined Endeavor 2005" ce se desfasoara incepand cu data de 13 mai in baza aeriana de la Mihail Kogalniceanu. Masina implicata in incident, a doua in cadrul coloanei, apartinea partii americane si era condusa de militarul american Craig Steven Fisher, in varsta de 42 de ani.
Victima a fost transportata de o ambulanta aflata in trecere, in zona respectiva, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, unde a fost internat la sectia de chirurgie, cu multiple traumatisme. Ulterior, acesta a fost transferat la cardiologie, din cauza socului batranul suferind si un preinfarct. Potrivit maiorului Daniel Anghel, purtator de cuvant al M.Ap.N, ambulanta a fost insotita de masinile coloanei implicate in incident, imediat dupa producerea acestuia fiind anuntate Comandamentul exercitiului de la Mihail Kogalniceanu si Politia Rutiera Constanta. Maiorul Daniel Anghel a precizat ca partea americana participanta la exercitiu va sprijini Politia rutiera constanteana in desfasurarea anchetei, in prezent fiind efectuate cercetari pentru stabilirea cauzelor si imprejurarilor de producere a accidentului. Altfel, din punct de vedere tehnic, desfasurarea exercitiului de la Kogalniceanu nu va fi influentata de incidentul petrecut ieri dimineata.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.