Un vaccin experimental contra nicotinei pare sa-i ajute cu adevarat pe fumatori sa renunte la tigara, conform bilantului primelor teste efectuate de catre cercetatori elvetieni, citati de Reuters. Echipa de specialisti precizeaza ca urmeaza o noua se
Un vaccin experimental contra nicotinei pare sa-i ajute cu adevarat pe fumatori sa renunte la tigara, conform bilantului primelor teste efectuate de catre cercetatori elvetieni, citati de Reuters. Echipa de specialisti precizeaza ca urmeaza o noua serie de verificari si ca, dupa primele teste la care au fost supuse cateva sute de fumatori inraiti, 40% dintre acestia au reusit sa renunte la fumat in primele sase luni de la injectarea vaccinului. Societatea din Zürich Cytos Biotechnology, autoarea acestui vaccin, intentioneaza sa-l introduca pe piata cel mai tarziu in 2010, a precizat directorul general al acesteia, dr. Wolfgang Renner, in cadrul unei reuniuni organizate de Societatea americana de oncologie clinica. Dr Jacques Cornuz, de la Universitatea din Lausanne, a explicat ca vaccinul celor de la Cytos utilizeaza o parte din proteina unui virus, conceputa genetic pentru a stimula raspunsul sistemului imunitar uman la nicotina. Astfel, pacientii vaccinati dezvolta anticorpi care neutralizeaza nicotina. "Ei nu vor mai avea sentimentul ca trebuie sa-si aprinda o tigara pentru a se simti mai bine", a mai precizat Cornuz. (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.