"A doua etapa de recalculare a pensiilor, proces care presupune reactualizarea a peste 1.128.000 de dosare de pensie, va fi finalizata in luna iunie. Pana in prezent, au fost reactualizate 80% din dosare", a anuntat, intr-o conferinta de presa, minis
"A doua etapa de recalculare a pensiilor, proces care presupune reactualizarea a peste 1.128.000 de dosare de pensie, va fi finalizata in luna iunie. Pana in prezent, au fost reactualizate 80% din dosare", a anuntat, intr-o conferinta de presa, ministrul Muncii, Gheorghe Barbu. A doua etapa presupune recalcularea dosarelor celor care s-au pensionat in intervalul 1980 - 1990 inclusiv. "Este un volum de munca extrem de mare, mai ales pentru anul 1990, cand s-au pensionat peste cinci sute de mii de persoane. A fost un adevarat exod atunci, cand romanii au ales pensionarea amenintati fiind de somaj", a spus Gheorghe Barbu. Pentru a doua etapa de recalculare lucreaza deja peste trei mii de persoane in plus fata de personalul Casei de Pensii. La fel ca si pentru prima etapa, oficialii ministerului estimeaza o crestere a veniturilor doar pentru putin peste jumatate din viitorii beneficiari. Potrivit ministrului Barbu, pensionarii care nu au dosarele complete au la dispozitie trei ani pentru a depune documentele necesare recalcularii, urmand ca, dupa solutionarea dosarului, pensionarul sa primeasca retroactiv pensia recalculata. Primii beneficiari ai pensiilor recalculate sunt persoanele care s-au pensionat in 1980 si inainte de acest an, adica in jur de 214.000 persoane, la nivel national. Numarul total al dosarelor de pensii care vor intra in procesul de recalculare se ridica la aproximativ 4,2 milioane. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.