Pentru accesarea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene in vederea refacerii zonei inundate din judetul Timis, trebuie indeplinite doua criterii, a declarat, ieri, la Timisoara, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele. D
Pentru accesarea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene in vederea refacerii zonei inundate din judetul Timis, trebuie indeplinite doua criterii, a declarat, ieri, la Timisoara, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele. Demnitarul european a mentionat ca, in primul rand este necesar ca Guvernul Romaniei sa inainteze o cerere autoritatilor de la Bruxelles, in maximum 10 saptamani de la producerea calamitatii, respectiv, pana la finele lunii iunie. Cel de-al doilea criteriu consta in existenta unei valori minime a pagubelor produse, respectiv peste 302 milioane de euro. Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene a fost creat in urma inundatiilor catastrofale din Cehia si Germania, care au avut loc in anul 2002, iar sumele oferite sunt nerambursabile. Partea romana va solicita un astfel de ajutor pentru lucrari de infrastructura in regiunea inundata.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.