Acum 50 de ani, intr-o zi de 25 martie, in cetatea eterna a Romei, un grup de oameni intelepti, entuziasti si bine intentionati au creat Comunitatea Europeana si Comunitatea Europeana de Energie Atomica (ceea ce-mi aduc aminte foarte bine ca a fost c
Acum 50 de ani, intr-o zi de 25 martie, in cetatea eterna a Romei, un grup de oameni intelepti, entuziasti si bine intentionati au creat Comunitatea Europeana si Comunitatea Europeana de Energie Atomica (ceea ce-mi aduc aminte foarte bine ca a fost considerat o incercare utopica). Utopia nu numai ca s-a mentinut, dar s-a dezvoltat si consolidat, generand Uniunea Europeana, in care au fost incluse si foste state satelite ale URSS. Semnificativ si emotionant a fost locul unde s-a comemorat semicentenarul Tratatului de la Roma, la Berlin, in fata portii Brandenburg, simbol al Cortinei De Fier.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.