Arhiepiscopul catolic de San Francisco, americanul William Joseph Levada, a fost numit ieri de Papa Benedict al XVI-lea in functia de prefect al puternicei Congregatii pentru doctrina credintei, informeaza Rompres. Vaticanul a anuntat ca "Sfantul Par
Arhiepiscopul catolic de San Francisco, americanul William Joseph Levada, a fost numit ieri de Papa Benedict al XVI-lea in functia de prefect al puternicei Congregatii pentru doctrina credintei, informeaza Rompres. Vaticanul a anuntat ca "Sfantul Parinte l-a numit prefect al Congregatiei pentru doctrina credintei pe Excelenta Sa Monseniorul William Joseph Levada", care inca nu este cardinal. William Joseph Levada, californian la a patra generatie, a participat la redactarea de catre Vatican a catehismului Bisericii Catolice din 1986 pana in 1993. El a ocupat, de asemenea, un loc in calitate de copresedinte al instantei de dialog intre Biserica Catolica si Biserica Anglicana din Statele Unite ale Americii.
Arhiepiscopul american este un adversar inversunat al avortului si al homosexualitatii, ca si noul Papa, de care este foarte apropiat, cei doi fiind considerati "prieteni vechi". Astfel, in urma numirii lui Levada ca prefect al Congregatiei pentru doctrina credintei si in contextul prezentei lui Benedict al XVI-lea ca Papa exista foarte mici sanse ca Biserica Catolica sa isi modifice pozitia in prezent inflexibila fata de avort si homosexualitate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.