Camilla, noua sotie a printului mostenitor al coroanei britanice, se afla intr-o croaziera, in timp ce Charles, care a parasit Romania joi, petrece cateva zile pe Muntele Athos, urmand sa i se alature ducesei, transmite editia electronica a ziarului
Camilla, noua sotie a printului mostenitor al coroanei britanice, se afla intr-o croaziera, in timp ce Charles, care a parasit Romania joi, petrece cateva zile pe Muntele Athos, urmand sa i se alature ducesei, transmite editia electronica a ziarului Daily Telegraph, citata de Mediafax. Ducesa se afla pe iahtul omului de afaceri Spiros Latsis, prieten al familiei, urmand ca dupa cateva zile de izolare, sa i se alature si Charles. El va fi transportat cu o ambarcatiune pana in larg, deoarece vasele cu femei la bord nu au voie sa se apropie cu mai mult de jumatate de kilometru de Muntele Athos. Potrivit AFP, Charles a sosit joi seara la bordul unui avion special pe aeroportul Kavala din nord-estul Greciei, apoi a plecat cu un iaht spre micul port al manastirii Vatopedi, fondata in secolul al zecelea, unde merge in pelerinaj in fiecare an in aceasta perioada, de la inceputului anilor '90. Un purtator de cuvant al comunitatii de pe Muntele Athos a declarat ca printul isi va petrece timpul "pictand si discutand probleme filozofice cu staretul, ca de obicei". Republica autocrata Muntele Athos a fost fondata in secolul al saptelea, avand 24 de manastiri si schituri reprezentand toate bisericile ortodoxe europene. Este singurul teritoriu european unde accesul femeilor este interzis. Cuplul regal este asteptat sa revina la Clarence House la sfarsitul saptamanii. Familia Latsi este apropiata de print si sotia sa si a fost invitata la casatoria lor. Printul, Camilla si cei doi fii ai lui Charles au petrecut o vacanta pe un alt iaht al familiei Latsis, Alexander, in 1999. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.