Se zice ca nu e frumos sa lovesti in cei cazuti si ca moralmente recomandabil ar fi sa-i critici cat inca sunt pe val. Astia de la Dinamo nu sunt atat de sus pe cat cred ei, nici atat de decazuti pe cat considera altii, tocmai de aceea sunt mai mult
Se zice ca nu e frumos sa lovesti in cei cazuti si ca moralmente recomandabil ar fi sa-i critici cat inca sunt pe val. Astia de la Dinamo nu sunt atat de sus pe cat cred ei, nici atat de decazuti pe cat considera altii, tocmai de aceea sunt mai mult decat potriviti pentru un mic refec, mai ales dupa ce au castigat alaltaieri seara Cupa Romaniei. Trofeul subtilizat miercuri de "caini", chiar fara a lua in considerare protestele jucatorilor constanteni care au reclamat neacordarea unui penalty pentru ei si a unui cartonas rosu pentru dinamovisti, precum nici suspiciunile unora din galeria "rechinilor"care ii acuzau pe cativa fotbalisti de la Farul ca au fost cumparati de adversari, constituie una din cele mai mare infamii consemnate in fotbalul romanesc al ultimilor 15 ani. Ne referim in primul rand, desigur, la acea semifinala cu FC National adjudecata de borcisti doar datorita prestatiei cu puternic iz penal a arbitrilor Ionica Serea si Ispas Cojocaru, dar si la evolutia din finala a chefliilor lui Andone, care au fost dominati timp de mai bine de o ora de niste constanteni surprinzatori, care in Cotroceni au dovedit concret ca norocul nu tine intotdeauna cu cei puternici, cel putin, in cazul asta, nu in materie de fotbal.
Dar marea tragedie ar fi ca Dinamo ar putea castiga si campionatul, lucru care ar consfinti o ticalosie aproape fara precedent, daca ne amintim de parcursul cand impleticit, cand duhnind a dubiosenie al alb-rosiilor in aceasta editie de campionat. Ca si in alte situatii similare stai sa te intrebi la ce dracu' le va folosi dinamovistilor acest eventual titlu si toate cheltuielile adiacente cand se vor infrunta cu echipele cat de cat serioase ale Europei, unde parca deja presimtim ca se vor face iarasi de ras. Si cum sa nu fie astfel cand, daca stai sa analizezi echipa lui Dinamo, observi ca aceasta este compusa in proportie considerabila din jucatori refuzati pana si de formatiile obscure ale continentului, cum ar fi cazul ghiolbanului Gabriel Tamas, alungat cu suturi in intelect mai intai de la Galatasaray, apoi si de la modesta Spartak Moscova, precum si cel al prapaditului Florentin Petre, la care a renuntat vara trecuta pana si o echipa marunta din campionatul austriac. Sa luam, de exemplu, linia de atac a "cainilor", Mihalcea, Claudiu Niculescu, Zicu, toti trei revenind in "Groapa" dupa ce s-au facut de ras pana si la cele mai modeste formatii din liga a doua italiana. Adaugandu-l acestora pe recent infantilizatul Bogdan Stelea, care in ragazul de timp in care nu sta naimit in poarta isi programeaza nunti prescolare pe Arcul de Triumf ori umbla chiaun cu masina, usuit si el din "B"-ul Spaniei, pe Liviu Ciobotariu, constrans recent sa renunte la fotbal, si mai ales tripleta de drojdieri Ad. Iordache, L. Iordache si "Busuioaca de Semeghin", care au bagat spaima in receptionerele de la Hotel Erbas, avem imaginea aproape fidela a performerilor din fotbalul intern, asta fara a-l mai adauga si pe repugnabilul Borcea Cristian, pentru a nu fi acuzati ca ingrosam deliberat liniile unui portret de familie deja grotesc.
Cu ce se vor alege dinamovistii dupa acest hold-up fotbalistic nu e greu de intuit: vor mai impanzi campionatele din estul salbatic cu o noua generatie de jucatori formolizati, conducatorii "cainilor" isi vor umple iarasi buzunarele cu banii galbejitilor zambareti, dupa care vor purcede iarasi la "construirea unei puternice echipe in Stefan cel Mare, una care sa se bata de la egal la egal cu granzii Europei", asa cum suna o lozinca de care nu ne-am saturat doar noi, ci pana si greu incercatii suporteri ai alb-rosilor.
Multe se vor mai schimba in Stefan cel Mare, insa ceea ce va ramane mereu stabil si atoatecobitor va fi eternul cuplu N&D. Ne-am referit, desigur, la Nero si Dinu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.