Producatorul german de autocamioane MAN a selectat Polonia in defavoarea Romaniei pentru amplasarea unei uzine de asamblare din motive care nu au legatura cu climatul investitional, a anuntat, ieri, presedintele Agentiei Romane pentru Investitii Stra
Producatorul german de autocamioane MAN a selectat Polonia in defavoarea Romaniei pentru amplasarea unei uzine de asamblare din motive care nu au legatura cu climatul investitional, a anuntat, ieri, presedintele Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), Ana-Maria Cristina. Grupul german a anuntat in luna aprilie ca Romania se afla, alaturi de Polonia, Ungaria si Slovacia, printre locatiile avute in vedere pentru amplasarea unei fabrici care va produce pentru piata est-europeana, investitia fiind estimata la 40 milioane de euro. Ulterior, MAN a anuntat ca a decis amplasarea fabricii in Polonia. "Cred ca decizia era deja luata cand reprezentantii companiei au vizitat Romania. Cu toate acestea, sunt cativa factori care nu corespundeau cu cerintele companiei", a precizat Sorin Vasilescu, consilier in cadrul ARIS. MAN a solicitat 150 de hectare de teren cu utilitati, suprafata foarte mare comparativ cu proiectele dezvoltate pana acum. Singurul oras care a oferit o asemenea suprafata a fost Arad. "De asemenea, solicitarea constructorului german prevedea ca panza freatica sa treaca la 1,2 metri adancime. Momentul cand au vizitat terenul a fost exact dupa topirea zapezilor, iar pamantul era imbibat cu apa", a precizat Vasilescu. In plus, conditiile "sociale si culturale" oferite de oras nu au fost pe placul investitorilor. Reprezentantul ARIS a adaugat ca problema terenurilor si utilitatilor este cel mai des intalnit obstacol pentru atragerea de investitori in anumite regiuni. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.