Dinamo nu a fost inghesuita in acest sezon asa de tare in propriul careu nici de Manchester United, cu atat mai putin de rivalii de la Steaua sau Rapid, asa cum a facut-o Farul miercuri seara in Cotroceni, in finala Cupei Romaniei. O dominare clara,
Dinamo nu a fost inghesuita in acest sezon asa de tare in propriul careu nici de Manchester United, cu atat mai putin de rivalii de la Steaua sau Rapid, asa cum a facut-o Farul miercuri seara in Cotroceni, in finala Cupei Romaniei. O dominare clara, cu ocazii neconcretizate la poarta lui Stelea, un mijloc mobil si rapid, care a anihiliat aproape complet jocul bucurestenilor. Totusi, apararea Farului a fost neatenta o data, in minutul 7, iar Grigorie, scapat singur cu Curca, a deschis scorul. Constantenii si-au continuat jocul bun insa nu au reusit sa produca panica la poarta dinamovista decat sporadic. Finalul jocului l-a gasit pe Claudiu Niculescu, altfel indolent ca de obicei, aparandu-se pe linia careului de 16 metri, insa Farul nu a ramas decat cu aminitirea jocului bun prestat si a primei finale pierdute. La sfarsitul partidei, Gurita a incriminat un fault in careul dinamovist, vinovatul fiind, in opinia sa, Alistar. "In prima repriza, arbitrul trebuia sa acorde penalty la mine si cartonas rosu lui Alistar, care a lovit cu cotul", a spus Gurita. Solicitat sa comenteze arbitrajul brigazii conduse de Duhamel, Petre Grigoras, antrenorul Farului, a declarat ca nu a avut nimic serios de reprosat brigazii franceze. "In timpul meciului, te mai lasi furat de cate-o faza insa nu cred ca au fost probleme serioase si chiar daca au fost nu se mai poate schimba nimic", a spus tehnicianul Farului. Ion Craciunescu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, care a fost si observator la finala Cupei, s-a declarat multumit de faptul ca toata lumea a apreciat maniera de arbitraj a brigazii franceze. "Daca toata lumea a acceptat ca a fost un arbitraj bun, inseamna ca trebuie sa accept si eu. Mi-a placut atitudinea jucatorilor, care nu s-au legat de arbitri. Bosanceanu (n.r.- patronul Farului) a spus ca este foarte multumit de prestatia arbitrilor", a afirmat Craciunescu. Totusi, brigada franceza a gresit grav cel putin o data, atunci cand dintr-un duel Petre-Pascovici, mingea a fost trimisa spre propria poarta de constantean. Mihalcea a urmarit balonul insa a fost oprit de semnalizarea tusierului care a indicat eronat ofsaid. In alta ordine de idei, galeria dinamovista, desi si-a incurajat in permanenta favoritii, nu a scapat prilejul de a le aminti jucatorilor de sezonul slab pe care l-au avut, fanii afisand un mesaj pe care scria "Dupa un sezon sters inca o cupa-n palmares". De partea cealalta constantenii au facut trimitere la originea presedintelui Traian Basescu, "rechinii" arborand un banner pe care scria "Presedinte-i marinaru' / Cupa o castiga Farul". (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.