Omul de afaceri botosanean Constantin Cuciureanu a fost audiat ieri, timp de doua ore, de procurorii Serviciului de crima organizata si coruptie din cadrul Sectiei a II-a a Parchetului National Anticoruptie (PNA). Acesta este acuzat de utilizare a cr
Omul de afaceri botosanean Constantin Cuciureanu a fost audiat ieri, timp de doua ore, de procurorii Serviciului de crima organizata si coruptie din cadrul Sectiei a II-a a Parchetului National Anticoruptie (PNA). Acesta este acuzat de utilizare a creditelor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, dare de mita in forma continuata, complicitate la acordarea de subventii cu incalcarea legii si instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii unor foloase materiale necuvenite. Cuciureanu, administrator al mai multor firme din judetul Botosani, a fost audiat, ieri, pentru a doua oara, prima data prezentandu-se la Parchet in data de 22 aprilie a.c., dupa ce fusese retinut in timp ce incerca sa paraseasca tara pe la Aeroportul "Henri Coanda". Tot atunci, PNA a dispus inceperea urmaririi penale si aplicarea masurii preventive a obligarii de a nu parasi tara pe o perioada de 30 de zile.
In acelasi dosar, anchetatorii au dispus inceperea urmaririi penale si fata de alte 14 persoane, functionari bancari si administratori ai unor societati comerciale din judetul Botosani. Acestea sunt acuzate de acordare a creditelor cu incalcarea dispozitiilor legale, luare de mita si complicitate la aceste infractiuni. PNA sustine ca incepand cu anul 1999, o data cu achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al SC "Moldopan" SA Botosani, Constantin Cuciureanu ar fi urmarit si realizat capitalizarea in mod ilicit a doua societati comerciale cu raspundere limitata in detrimentul acestei firme, procedand in acelasi mod si dupa ce a preluat pachetele majoritare de actiuni ale SC "Amiral" SA, SC "Unicat" SA si SC "Pentru Alimentatie Publica Botosani" SA. De asemenea, anchetatorii spun ca detin informatii potrivit carora in cursul anilor 2002 si 2003 firmele administrate de Cuciureanu ar fi beneficiat de credite bancare de peste 27 de miliarde de lei acordate de Banca Comerciala Romana, cu incalcarea legii si a normelor de creditare.
In acelasi dosar, procurorii verifica si modul in care societatea comerciala "Claudia 2000" SRL, administrata de Constantin Cuciureanu, ar fi fost preselectionata in mod ilegal pentru a participa la licitatiile electronice vizand incheierea contractelor "Cornul si Laptele" pentru anii scolari 2002-2003 si 2003-2004. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.