Comisarul european pentru Extindere, Ollie Rehn, l-a informat ieri pe premierul Tariceanu asupra intentiei Comisiei Europene de a transmite tarii noastre "scrisori de avertizare timpurie" (early warning letters). Prin acest gen de scrisori, un stat c
Comisarul european pentru Extindere, Ollie Rehn, l-a informat ieri pe premierul Tariceanu asupra intentiei Comisiei Europene de a transmite tarii noastre "scrisori de avertizare timpurie" (early warning letters). Prin acest gen de scrisori, un stat candidat este prevenit din timp asupra domeniilor in care pregatirile de aderare trebuie intensificate. Scrisorile ar urma sa fie transmise pana la sfarsitul acestei luni. "Aceste scrisori nu reprezinta sanctiuni, ci sunt mecanisme specifice procesului de aderare, prin care Comisia Europeana sprijina si previne din timp un stat candidat asupra domeniilor in care este necesara intensificarea pregatirilor de aderare. Procedeul este in interesul Romaniei, deoarece ii permite sa corecteze din timp eventuale probleme, astfel incat raportul de monitorizare al Comisiei Europene, din noiembrie 2005, sa fie pozitiv", a precizat, ieri, printr-un comunicat de presa, Executivul. In comunicat se precizeaza ca aceste mecanisme au fost folosite si in procesul de integrare a celor zece state care au aderat la Uniunea Europeana in 2004. (C. SCARLAT)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.