Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga (foto), a inaugurat ieri la Iasi un laborator regional de analiza fizico-chimica a drogurilor, care urmeaza sa fie operational efectiv in cateva luni. Laboratorul a fost realizat printr-o donatie d
Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga (foto), a inaugurat ieri la Iasi un laborator regional de analiza fizico-chimica a drogurilor, care urmeaza sa fie operational efectiv in cateva luni. Laboratorul a fost realizat printr-o donatie de aproximativ 45.000 de euro facuta de Ambasada Germaniei la Bucuresti, in baza unei colaborari intre politistii romani si cei germani. Vasile Blaga, a precizat ca pana acum probele depistate de politistii din zona Moldovei, in cazurile de trafic de stupefiante, erau trimise la laboratorul din Bucuresti pentru analize si ca acest laborator va putea deservi atat inspectoratele de politie din zona Moldovei, cat si Politia de Frontiera si Directia Generala a Vamilor din cele doua regionale, Iasi si Galati. "Nu am bifat pur si simplu inca un angajament din cele pe care trebuie sa le indeplinim pana la 1 decembrie 2006. Dar am pus la dispozitia Politiei Romane inca un element care sa o ajute sa lupte alaturi de alte structuri ale statului impotriva crimei organizate", a mai spus Blaga. La inaugurarea Laboratorului a participat si seful Politiei Romane, chestorul de politie Dan Valentin Fatuloiu, care a aratat la randul sau ca "acest laborator se afla pe o zona ce este viitoarea granita a Uniunii Europene si ce prefigureaza rute dinspre Afganistan catre Uniunea Europeana". (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.