Pe site-ul ZIUA s-a primit ieri un "Armaghedon la frontiera", o parte din informatii fiind greu de verificat, necesitand timp. Altele sunt insa extrem de interesante. Una dintre ele atrage din debut atentia si fiind vorba de interesul public o public
Pe site-ul ZIUA s-a primit ieri un "Armaghedon la frontiera", o parte din informatii fiind greu de verificat, necesitand timp. Altele sunt insa extrem de interesante. Una dintre ele atrage din debut atentia si fiind vorba de interesul public o publicam integral: "In luna mai 2003, primul ministru al Romaniei Adrian Nastase a facut o vizita de lucru in judetele Constanta si Tulcea, ocazie cu care chestorul Neagu (n.r.-e vorba de fostul sef al Politiei de Frontiera Aurel Neagu) a profitat din plin si s-a apropiat si mai mult de fosta putere, intocmind o nota catre minister prin care, chipurile, facea in nume propriu, o solicitare de instalare a unor dispozitive de paza in zona Histria, printre acestea numarandu-se si supravegherea lucrarilor aflate in constructie. Initial s-a crezut ca este necesar un astfel de dispozitiv, dar pe masura ce timpul a trecut, s-a constatat faptul ca de fapt se pazeau domeniile lui Iacobov aflate in constructie in zona Histria, precum si terenurile si intinderile de apa concesionate de acesta si acolitii puterii. Sarcina de a raspunde practic de acest obiectiv le-a revenit: comisarului sef Net Petru, comisarului sef Olah Daniel si comisarului sef Nazaru Costica. Lunar acestia trebuiau sa raporteze la centru situatia de fapt si masurile pe care le-au luat pentru asigurarea "linistii" in zona. Evaluarile ulterioare au aratat ca de fapt in zona nu se savarsisera acte ilegale care sa impuna asemenea masuri, in schimb, conform declaratiilor mai multor ofiteri care au supravegheat zona, au fost semnalate intr-o continua miscare mai multe tiruri care veneau si plecau de pe acest domeniu, sub acoperirea efectuarii unor transporturi de materiale de constructii. Unii sustin ca in zona respectiva, cu stiinta ofiterilor din Politia de Frontiera Constanta, au fost introduse de pe mare cantitati importante de tigari de contrabanda, depozitate si mai tarziu transportate cu ajutorul tirurilor spre Bucuresti". In acest Armaghedon se arata ca, dupa alegeri, dispozitivul a fost retras.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.