Amicul Mihai Palsu de la ZIUA mi-a povestit o secventa de "Animal Planet" pe care-a vazut-o la "datcha" lui de la Pietrosita: o ciocanitoare a venit din padure, s-a asezat pe aparatoarea de tabla a hornului casei si catu-i ziulica de lunga bate cu sa
Amicul Mihai Palsu de la ZIUA mi-a povestit o secventa de "Animal Planet" pe care-a vazut-o la "datcha" lui de la Pietrosita: o ciocanitoare a venit din padure, s-a asezat pe aparatoarea de tabla a hornului casei si catu-i ziulica de lunga bate cu sarg in tabla, innebunindu-i pe toti de la parter cu acest recital demn de Phil Collins, de pe vremea cand acesta sfarma tobele la "Genesis". E clar ca pasarea trebuia de la un timp sa-si dea seama ca nu poate gasi acolo viermii sau ganganiile ce-i constituie hrana; si totusi continua sa ciocaneasca in tabla cu o regularitate de cosmar. Eu si amicul ne-am gandit ca exista, in afara variantei nebuniei, o singura explicatie pentru comportamentul ciocanitoarei: tabla avand o mult mai buna sonoritate si rezonanta decat lemnul, poate ca in felul acesta voia sa se faca mai usor auzita de un posibil partener erotic, fiind si perioada imperecherilor.
Nu stiu daca zburatoarea si-a gasit sau nu perechea, dar ma gandesc ca, mutatis-mutandis, un comportament asemanator are si dl Dan Voiculescu, care a zanganit saptamana trecuta in tabla cam ruginita a PUR-ului pana a capatat o rezonanta conservatoare. L-or fi auzit conservatorii europeni? Vor veni ei in padurile carpato-danubiano-pontice sa raspunda ciocaniturilor de amorez ale liderului umanist? Eu unul, desi i-o doresc, ma cam indoiesc.
P.S. - La inchiderea editiei, amicul Palsu ma informeaza ca a mai aparut o ciocanitoare pe horn, care si ea bate in tabla de mama focului. Nici vorba ca pasarile sa se cupleze, fiind de acelasi gen; dar masculii intarzie sa apara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.