Postul de televiziune TVR Cultural difuzeaza astazi, de la ora 22.00, un film care a intrat deja in istoria cinematografiei. "Cetateanul Kane" este prima productie regizata de Orson Wells, care de fapt a fost si co-scenarist si producator. Mai mult d
Postul de televiziune TVR Cultural difuzeaza astazi, de la ora 22.00, un film care a intrat deja in istoria cinematografiei. "Cetateanul Kane" este prima productie regizata de Orson Wells, care de fapt a fost si co-scenarist si producator. Mai mult decat atat, el a decis sa interpreteze si rolul principal din acest film si anume Charles Foster Kane. Multi critici au apreciat ca "Cetateanul Kane" este cel mai bun film din toate timpurile. Desi a fost nominalizat la sapte categorii, aceasta productie nu a primit decat un premiu Oscar, pentru scenariu. Exista voci care afirma ca filmul nu a fost recompensat cu distinctiile meritate pentru ca facea aluzie la un magnat al presei foarte influent, Randolph Hearst. In film, multimilionarul Charles Foster Kane moare la resedinta sa, iar ultimele sale cuvinte, aparent de neinteles, trezesc curiozitatea reporterului William Alland, care incearca sa dezlege misterul acestora. Pe parcurs, Alland descopera detalii interesante din viata lui Kane precum si secretele care inconjoara moartea acestuia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.