Este foarte trist sa constati, oricat de cinic ai fi, faptul ca la 60 de ani de la moartea unui sistem totalitar o alta lume nedreapta se simte inca datoare sa-si pastreze si metehnele cu tendinte extremiste si aliantele murdare dintr-un trecut intun
Este foarte trist sa constati, oricat de cinic ai fi, faptul ca la 60 de ani de la moartea unui sistem totalitar o alta lume nedreapta se simte inca datoare sa-si pastreze si metehnele cu tendinte extremiste si aliantele murdare dintr-un trecut intunecat. Pentru ca presedintele "Noii Rusii", Vladimir Putin, dovedeste prin toate manifestarile sale recente ca se inchipuie tatucul vechii Uniuni a Republicilor Sovietice Socialiste. Mai mult, Putin tine sa mentina in actualitate pactul Hitler - Stalin, care poate fi considerat documentul funebru care a dat startul pentru uciderea a zeci si sute de milioane de oameni, evrei si crestini la gramada. Intelegerea semnata de von Ribbentrop si V. Molotov sub privirea diabolicului I.V. Stalin reprezinta de fapt pecetea Rusiei si Germaniei pe crimele nazist-socialiste si sovieto-socialiste din anii razboiului. Miscarile geo-strategice din 1941 i-au permis apoi lui Stalin sa-i fie "uitate", la Ialta, in ochii aliatilor anglo-americani, sfartecarea sovieto-nazista a Balticelor, Poloniei, si Romaniei. Insa liantul criminal dintre cele doua doctrine i-a permis apoi lui Stalin sa desavarseasca "opera" lui Hitler: subjugarea tarilor din planul ruso-german si uciderea in masa a credinciosilor lor.
Inaintea maretei manifestari sovietice de la 9 mai, Putin, tarul cel mic al Rusiei neo-imperialiste, a tinut sa inoculeze mass-media mondiale cu ideile sale revolutionare, repetand o teza menita sa exonereze comunismul bolsevic de crimele sale odioase. De vina este numai nazismul, simplifica istoria presedintele rus la receptia la care participau si presedintele american, George W. Bush, si cancelarul german, Gerhard Schröder, care, oricat de mult ar vrea Vladimir Putin, nu este Adolf Hitler.
Daca Rusia lui Putin nu vrea sa se "caiasca" - dupa cum o spune chiar el - pentru consecintele Pactului Ribbentrop-Molotov, presedintele Bush dovedeste insa ca este gata sa condamne erorile trecutului. Atat la Riga cat si la Tbilisi, Bush a facut sandvis Moscova incoltind-o cu cererea de indreptare a Istoriei. "Acordul de la Ialta a urmat traditia nedreapta a pactelor de la München si Ribbentrop-Molotov... Captivitatea a milioane de oameni din Europa Centrala si de Est va ramane in memorie ca una dintre cele mai mari nedreptati ale istoriei", i-a transmis Bush lui Putin, de la Riga. Si la Tbilisi, mesajul a fost extrem de clar. La unison cu presedintele georgian Mihail Saakasvili - care a boicotat manifestatia de la Moscova impreuna cu doi presedinti ai tarilor baltice - George Bush sprijina ideea unei noi conferinte la Ialta. Propunerea georgiana a fost discutata deja de Saakasvili cu Basescu si Iuscenko la Chisinau, la summitul GUAM. Noua lume geo-politica ancorata in democratie, care se contureaza in estul Europei, pare sa aiba multe de spus in zona Marii Negre.
Chiar si Romania - aproape surprinzator - a reusit, in ciuda prezentei lui Traian Basescu la Moscova - sa arate o demnitate oficiala, prin vocea ministrului de Externe, Mihai-Razvan Ungureanu. "9 mai 1945 inseamna si intrarea Romaniei, alaturi de alte tari din Europa Centrala si Orientala, pentru mai bine de 40 de ani in sfera totalitarismului comunist. 9 mai 1945 este ziua din care noi socotim 50 de ani, aproape 50 de ani de lacrimi si suferinte. Nu avem cum sa nu ne gandim la toate acestea, comemorandu-i totodata pe cei care si-au pierdut viata pe front, dar si pe cei care si-au pierdut viata in gulaguri, in lagare de concentrare, pe santierele mortii sau in temnitele comuniste", spune Ungureanu, continuand: "Daca responsabilitatea pentru trecut nu este asumata, nu doar de unii, ci de catre toti cei care atunci au facut parte dintr-o tabara sau alta, viitorul insusi e condamnat la conflict, pentru ca orice razboi al amintirilor sfarseste, din pacate, in dispute ireconciliabile, pe simboluri, pe valori si identitati."
Germania are acum cuvantul: va asculta cererea Statelor Unite si a tarilor si natiunilor afectate de Pactul Ribbentrop-Molotov sau va merge pe mana Rusiei, tacand chitic in fata crimelor sovieto-naziste. Fara indoiala ca o condamnare publica a Pactului Rusinii din partea Germaniei democratice il va sili pe Putin sa replice. Desi probabil o va face in acelasi stil neo-sovietic cu care pare sa obisnuiasca deja liderii lumii democratice.
Ca mostra, in timpul receptiei la care au participat liderii mondiali, Putin si-a reluat laitmotivul, dupa cum transmit agentiile internationale de stiri, insistand asupra faptului ca ideile nazismului "sunt inca vii" si se afla la baza "extremismului si terorismului"."Idei asemanatoare se afla la baza extremismului si terorismului, cu care lumea moderna s-a confruntat deja si care nu sunt mai putin crude decat nazismul", a adaugat Putin. Insa Putin "uita" esenta: nazismul socialist si comunismul bolsevic are aproape aceiasi fondatori si aceeasi ideologie, bazata pe extremism si terorism. Vladimir Volkoff, istoricul comunismului repudiat de Rusia lui Putin, arata foarte clar in studiile sale ca, asemenea nazismului, comunismul a avut aceleasi tinte: distrugerea omului, distrugerea sufletului. "Treimea raului", Lenin, Trotki, Stalin, a fost animata de aceleasi funebre sentimente ca si Hitler. Intrebandu-se cum a fost posibil odiosul fenomen, in cautarile sale asupra originii comunismului, Volkoff ajunge la "samanta cea rea": "Arborele trebuie judecat dupa fructele sale: arborele e in mod incontestabil otravit, caci fructele sale sunt moarte. Samanta sa e deci samanta Raului pur, o samanta de Neant. (...) Religia comunista consta - iar Dostoievski si-a dat seama de asta inaintea tuturor - in instalarea pe pamant a unei caricaturi a Imparatiei Cerurilor". Comunismul, ca si nazismul nu sunt doar simple ideologii, ci fetele satanologiei. De aici trebuie pornit, asadar.
"Slava Rusiei. Ura!", a spus Putin in incheierea manifestatiei sale sovietice. Slava! Dar carei Rusii? Rusiei lui Dostoievski si Volkoff sau Rusiei lui Stalin si Putin? Raspunsul sta atat in mainile simplilor rusi cat si ale liderilor lumii democratice. Condamnarea Pactului Rusinii la noua conferinta de la Ialta ar putea reprezenta inceputul indreptarii Istoriei. Romania are si ea cuvantul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.