Straduinta fostului PUR, in prezent Partidul Conservator (PC), si a PD de a se afilia la Partidul Popular European (PPE) reprezinta doua tentative de piraterie politica romaneasca cu scopul patrunderii in "portul" popular crestin-democrat european, a
Straduinta fostului PUR, in prezent Partidul Conservator (PC), si a PD de a se afilia la Partidul Popular European (PPE) reprezinta doua tentative de piraterie politica romaneasca cu scopul patrunderii in "portul" popular crestin-democrat european, a precizat ieri prim-vecepresedintele PPCD, Serban Bubenek. Mai mult, a adaugat el, prin schimbarea numelui formatiunii, intentia liderilor PC este doar de "conservare" a functiilor pe care deja le ocupa. Referitor la sansele de afiliere ale PC la familia populara, Bubenek a fost categoric: "Sansa lor de a capusa Partidul Popular European este nula". El a criticat si afirmatiile recente ale liderilor PD potrivit carora formatiunea democrata nu si-ar fi clarificat inca doctrina, lasand sa se subinteleaga, in subsidiar, ca s-ar putea transforma peste noapte din social-democrati in populari. "PD si-a clarificat pozitia inca de la infiintarea sa, dovada fiind afilierea la Internationala Socialista, cei care inca mai bajbaie in cautarea doctrinei castigatoare fiind doar unii dintre liderii sai", a fost de parere Serban Bubenek. El a reamintit ca si Vadim Tudor, un alt "pirat", aspira la statutul de "popular", desi gruparea Tribunului nu are nici cea mai mica sansa de afiliere. Prim-vicepresedintele PPCD si-a exprimat uimirea referitoare la trecerile de la stanga la dreapta din spectrul politic romanesc apreciind ca astfel de salturi bizare denota lipsa de respect pentru electorat. El i-a atentionat pe piratii politicii romanesti ca PPE nu este sat fara caini si, totodata, a adaugat ca afilierea la familia populara crestin-democrata nu este o joaca. Bubenek a aratat ca singurii parteneri oficiali ai PPE din Romania sunt PPCD si UDMR. "O dovada a acestui fapt o constituie si suita de intalniri pe care Presedintele PPCD, Gheorghe Ciuhandu o are in perioada 8-11 mai la Strasbourg, cu liderii populari, in vederea organizarii summitului PPE-ED la Bucuresti, in 2-3 iunie 2005, intalnire la care singurele partide participante din Romania sunt PPCD (PNTCD) si UDMR", a spus Bubenek. El a lansat in numele PPCD o invitatie la dialog adresata partidelor si personalitatilor care doresc sa sustina cu adevarat valorile populare crestin-democrate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.