Cei mai talentati adolescenti, care au participat la cea de a VIII-a editie a Festivalului de Teatru pentru Liceeni "Jos Palaria", au fost premiati, pe 8 mai (Ziua Adolescentilor, conform Legii 197/1997), in Sala Studio a Teatrului de Comedie din Buc
Cei mai talentati adolescenti, care au participat la cea de a VIII-a editie a Festivalului de Teatru pentru Liceeni "Jos Palaria", au fost premiati, pe 8 mai (Ziua Adolescentilor, conform Legii 197/1997), in Sala Studio a Teatrului de Comedie din Bucuresti. Organizator al festivalului, la care au participat 27 de trupe din liceele bucurestene, a fost Clubul UNESCO-Adolescentii (presedinte: actorul George Mihaita), cu sprijinul BCR si al Fundatiei "Dreptate si Fratie". Director al festivalului: scriitorul Dan Mircea Cipariu.
Anul acesta Premiul Special al Juriului-Premiul Adolescentii i-a revenit Trupei Experimenthalia de la Liceul "Ion Neculce" pentru spectacolul "O definitie necizelata a dragostei". Ceilalti participanti care au fost laureati sunt: * cel mai bun text original - "Narcis sau Stilul Wilde" de Razvan Zlavog (Colegiul National "Spiru Haret") * Premiul "artele spectacolului" - Jenniffer-Brigitte Corrales Oconitrillo - text, regie, interpretare in "Stop! cadru la lumina lunii" (Liceul "C.A. Rosetti", Trupa Experiment) * cea mai buna interpretare feminina in rol secundar - Cristina Calin (Liceul "C.A. Rosetti", Trupa Rosettistilor) pentru Principesa Tutubei din "Dictatorul" dupa Al. Kiritescu * cea mai buna interpretare feminina in rol principal - Alina Petrovski (Clubul Copiilor sector 5) pentru Kiky din "Raky" de Ion Sava * cea mai buna interpretare masculina in rol secundar - Sorin Anton (Fundatia "Love & Care") pentru Rica Venturiano din "O noapte furtunoasa" de I.L. Caragiale
* cea mai buna interpretare masculina in rol principal - Gabi Niculescu (Liceul "Ion Neculce", Trupa Nevrotica) pentru Sobolanu' din "Ochiul strazii" dupa Florin Lazarescu * cea mai buna regie - Vlad Cristache (Colegiul National "Mihai Viteazul", Trupa Orpheu) pentru "Burghezul gentilom" de MoliIre.
Juriul - jurnalista Gabriela Hurezean, scriitoarea Cornelia Maria Savu, actrita Delia Seceleanu, teatrologul Corina Constantinescu si scriitorul Dan Mircea Cipariu - a premiat doua spectacole ce vor fi invitate, conform traditiei, la Festivalul Comediei Romanesti - festCO. Acestea sunt "cele mai bune spectacole pe text de autor roman": "Raky" de Ion Sava (Clubul Copiilor Sector 5) si "Spectatorul condamnat la moarte" de Matei Visniec (Colegiul National "Mihai Viteazul", Trupa Mimesis). (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.