Conferinta de presa sustinuta, ieri, de Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti din Romania (UNEJ) a fost, in fapt, o forma de protest fata de proiectul de modificare a Legii 188/2000 care reglementeaza domeniul si modificarile deja aduse unor
Conferinta de presa sustinuta, ieri, de Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti din Romania (UNEJ) a fost, in fapt, o forma de protest fata de proiectul de modificare a Legii 188/2000 care reglementeaza domeniul si modificarile deja aduse unor texte de lege agreate de Comisia juridica a Camerei Deputatilor. Presedintele UNEJ, Mihai Ducu a subliniat ca "accesul in profesia de executor judecatoresc fara examen de admitere este un experiment mondial, pentru ca nici un stat din lume nu are o asemenea practica, numarul executorilor fiind bine determinat si nu la voia intamplarii, functie de cerinta pietei, cum doresc initiatorii". Explicand ca executorul este mandatat cu autoritate de stat, Ducu a subliniat ca o abrogare a alin.2 art.13 din lege ar face ca in tara sa apara ca ciupercile astfel de birouri, cu precadere in zonele puternic dezvoltate si deloc in cele defavorizate, "creandu-se oportunitati de desfasurare a unor activitati de recuperare a creantelor de tip mafiot". "Exista un foarte mare pericol. Acela ca un sistem slab al executorilor judecatoresti sa intareasca retelele recuperatorilor coorodnati de clanuri pe care le stie toata lumea si de care si presa a scris de nenumarate ori", a afirmat presedintele UNEJ. Conducerea UNEJ a avut si alte obiectii, sustinandu-se ca exista, in Romania, mai multe categorii de executori (bancari, fiscali, de creante coperatiste, AVAS) si se creaza o mare degringolada, "in conditiile in care in UE nu se intampla asa ceva. Fara concurs, in tara vor aparea birouri de executori care vor realiza executari silite dupa care s-ar putea sa dispara cu banii si bunurile executate. Cine va raspunde? Se impune, asadar, reanalizarea proiectului in comisie", ne-a declarat presedintele UNEJ. (A.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.