Dupa ce s-a laudat cu o noua conducere la Congresul din 21 aprilie, PSD pregateste reactivarea baronilor vechi, care au condus, de fapt, tot timpul partidul. Primul baron local care se pregateste sa revina in conducerea PSD liderul PSD Bacau, Viorel
Dupa ce s-a laudat cu o noua conducere la Congresul din 21 aprilie, PSD pregateste reactivarea baronilor vechi, care au condus, de fapt, tot timpul partidul. Primul baron local care se pregateste sa revina in conducerea PSD liderul PSD Bacau, Viorel Hrebenciuc. Dupa ce a reusit performanta sa stea pe tusa doua saptamani si sa se multumeasca doar cu titlul de lider al filialei Bacau, Viorel Hrebenciuc va fi inlocuitorul lui Miron Mitrea in functia de sef al grupului PSD din Camera Deputatilor. In conditiile in care se afla intr-o usoara incompatibilitate, neputand avea doua functii in Biroul Permanent National, de secretar general si de reprezentant al grupului din Camera, lui Mitrea i se cauta un inlocuitor. Cautarea nu a fost lunga pentru ca a iesit in fata acelasi Viorel Hrebenciuc, fost lider al grupului in legislatura trecuta. Baronul de Bacau i-a luat fata deputatului Bogdan Niculescu Duzav, cu o suprinzatoare sustinere in cadrul grupului. Si aceasta pentru ca trocul de primire in randurile Biroului Permanent National a lui Hrebenciuc s-a hotarat la centru, sustin surse din PSD. Argumentul a fost acela de a mai linisti spiritele din partid si frustrarile celor care nu au pus mana pe un post caldut de vicepresedinte la Congresul din 21 aprilie. Ofensiva baronilor nu se opreste aici. Structura Biroului Permanent National nu este inca definitivata. Inca 8 lideri locali ai PSD, din tot atatea regiuni de dezvoltare a Romaniei, vor mai face parte din viitorul BPN. Dar nu oricum, ci prin rotatie. Practic, concurenta va fi de 5 la 1. Se vor bate cinci baroni pentru un singur loc in Biroul Permanent National. In ceea ce-l priveste pe Ion Iliescu, acesta are termen limita pana la Consiliul National de vineri pentru a se decide ce va face: va ramane lider al grupului PSD din Senat si va accepta o functie in BPN, lucru pe care il refuza cu obstinatie, va renunta la aceasta functie sau se va gandi o solutie de compromis special pentru el. In tot acest timp, Iliescu promite un discurs fulminat pentru sedinta Consiliului National, o ultima rabufnire, si un atac concertat asupra toturor celor "care si-au dat mana pe la spate" pentru ca el sa nu ajunga lider al PSD. (C. EPURAN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.