Contractele de parteneriat public-privat incheiate de fostul Guvern pentru constructia autostrazii Bucuresti-Brasov vor fi inlocuite de un proiect care va avea alte surse de finantare decat bugetul de stat, cu sume asigurate de catre institutiile eur
Contractele de parteneriat public-privat incheiate de fostul Guvern pentru constructia autostrazii Bucuresti-Brasov vor fi inlocuite de un proiect care va avea alte surse de finantare decat bugetul de stat, cu sume asigurate de catre institutiile europene, a anuntat premierul Calin Popescu Tariceanu. "Solutia care se contureaza este de a renunta la aceasta formula de parteneriat si de a lucra cu Comisia Europeana, care este dispusa sa asigure finantare din Fondul de coeziune. Vrem sa avem costuri cat mai reduse pentru contribuabili iar daca Uniunea Europeana este dispusa sa ne finanteze, pe mine nu ma intereseaza acest parteneriat public-privat, care este o sursa buna de venituri pentru anumiti contractori. Nu inteleg de ce trebuie sa platim noi cand putem avea sprijin de la UE. Vreau sa lucram corect, in folosul Romaniei", a spus Tariceanu. Proiectul ar urma sa fie finantat cu fonduri acordate de catre Uniunea Europeana, pe de-o parte, si de un grup de finantatori, condus, cel mai probabil, de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Intrebat daca proiectul va fi derulat impreuna cu aceleasi firme, premierul a afirmat doar ca proiectul de constructie va fi separat de cel de finantare, fara a furniza detalii. In privinta contractului incheiat cu EADS pentru securizarea frontierelor de stat, premierul a amintit ca ministrul Administratiei si Internelor discuta, in prezent, cu reprezentantii companiei, astfel incat proiectul sa se rezume strict la segmentele pentru care finantarea nu este asigurata din fonduri Phare. "Nu facem nimic in contractul cu EADS care se suprapune peste parte finantata de Uniunea Europeana. N-are rost sa cheltuim banii de doua ori si cred ca ar fi condamnabil sa dam drumul derularii acestui contract doar pentru ca a fost semnat", a spus Calin Popescu-Tariceanu. (Corina SCARLAT)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.