Alex Tocilescu se naste, amuzat de eveniment, in noaptea de 25 Noiembrie 1977 la spitalul Filantropia din Bucuresti. Din pruncie ii plac muzica si cartea. La doi ani, citeste Informatia. La trei, Cartea lui Apolodor. La patru, piesele lui Shakespeare
Alex Tocilescu se naste, amuzat de eveniment, in noaptea de 25 Noiembrie 1977 la spitalul Filantropia din Bucuresti. Din pruncie ii plac muzica si cartea. La doi ani, citeste Informatia. La trei, Cartea lui Apolodor. La patru, piesele lui Shakespeare in versiunea pentru copii a lui Charles si Mary Lamb. Asculta la pick-up Kraftwerk si Stones, la casetofon Bob Dylan si Pink Floyd. Este un copil cuminte, rasfatat, inteligent, comic, adorat deopotriva de cei mici si cei mari. Duce o viata fericita pana inregistreaza primul mare esec: in iarna anului 1986, la Busteni, nu obtine decat locul patru intr-o cursa de slalom, clasandu-se in urma prietenului sau Luca Dinulescu. Pentru o vreme, Tocilescu isi pierde echilibrul psihic, avand o serie dramatica de ghinioane: nu este primit in echipa de juniori de la Sportul Studentesc; un baiat ii sparge buza; o fata ii sparge nasul; este silit sa agite flori in preajma lui Nicolae Ceausescu; ii arde un pulovar; este batjocorit de un muncitor; un fotbalist de la Metalul Plopeni ii sparge doi dinti. Etc. Disperat, isi convinge familia in 1989 sa emigreze in Germania, dar nici acolo nu are mai mult noroc, ramanand de doua ori (dar nu consecutiv) repetent. Cu ultimele puteri se intoarce in 1994 pentru cateva luni in Romania, unde duce o viata de boem, recapatandu-si increderea in sine, vointa, farmecul, inteligenta si alte lucruri a caror lipsa nici nu o simtise pana atunci. Din nou in Frankfurt, incepe o alta viata: este membru fondator si totodata clapar al formatiei The Clock, termina scoala, scapa de serviciul militar, se indragosteste si se casatoreste cu Maja Fedorowicz, originara din Pomerania de Nord, se reapuca sa scrie versuri, inspirat deopotriva de Leonid Dimov si Emil Brumaru. Trei poezii izbutesc sa se strecoare in paginile Romaniei Literare. Prin 2003, provocat de din ce in ce mai fantasticele proze ale lui Luca Dinulescu, incepe sa incropeasca si povestiri scurte, pe care le lanseaza intr-un circuit inchis. Fericit, sanatos si cu un zambet superior pe buze, tanarul Tocilescu lucreaza in zilele noastre la un album de muzica rock, care va aparea sau nu in curand pe piata, si la un roman fara titlu din care a scris deja trei pagini si jumatate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.