Premierul Calin Popescu Tariceanu (foto) a anuntat ieri, intr-o emisiune televizata, ca va organiza o intalnire informala a membrilor Executivului pentru sfarsitul acestei saptamani, duminica. "Cred ca este o zi buna pentru o astfel de reuniune, pent
Premierul Calin Popescu Tariceanu (foto) a anuntat ieri, intr-o emisiune televizata, ca va organiza o intalnire informala a membrilor Executivului pentru sfarsitul acestei saptamani, duminica. "Cred ca este o zi buna pentru o astfel de reuniune, pentru ca agenda este mai libera si putem sta sa lucram intr-adevar, nu sa facem o sedinta in care sa aprobam rapid anumite hotarari", a mai spus primul-ministru. El nu a precizat si locul unde se vor aduna sa socializeze membrii Executivului, dar cel mai probabil reuniunea va avea loc la Snagov. Potrivit unor surse din cadrul Coalitiei, ministrii vor lua in discutie, la intalnirea de duminica, anumite modificari la strategia guvernamentala actuala in sensul eficientizarii si cresterii performantelor Executivului. Pe de alta parte, premierul a sustinut, in cadrul aceleiasi emisiuni, ca ar fi acceptat ideea alegerilor anticipate daca Romania nu ar fi trebuit sa raspunda unor constrangeri legate de calendarul european de integrare. Mai mult, Tariceanu a spus ca si presedintele Traian Basescu are aceeasi parere.
"Traian Basescu nu este omul care sa se plieze, el are o personalitate, si eu am personalitatea mea, dar exista anumite analize si amandoi avem acealasi punct de vedere", a spus Tariceanu. Premierul a explicat, la emisiunea "Pro Vest", ca exista considerente politice - precum necesitatea unei majoritati parlamentare a Coalitiei, in special la nivelul Senatului - "care nu ar trebui sa conduca la ideea ca alegerile anticipate nu ar fi utile".
Pe de alta parte, seful Executivului a negat posibilitatea unei remanieri guvernamentale in aceasta perioada si a lasat sa se inteleaga ca momentul restructurarii guvernamentale va fi amanat, pentru a nu afecta modul de functionare a institutiilor si, implicit, procesul de aderare la Uniunea Europeana. "Consider ca 24 de ministere sunt prea multe si este nevoie de o simplificare. Dar, consider, avand in vedere calendarul de integrare marcat de raportul Comisiei Europene de la sfarsitul lunii octombrie-inceputul lunii noiembrie, ca prioritatile sunt altele decat o reorganizare care poate deregla aceasta masinarie", a mai spus primul-ministru. In aceeasi ordine de idei, surse din cadrul Coalitiei ne-au declarat ca, in cadrul sedintei de Guvern de saptamana trecuta, Tariceanu le-a recomandat ministrilor sa nu mai lanseze zvonuri in mass-media legate de o remaniere guvernamentala. Tariceanu le-a explicat membrilor Cabinetului, sustin sursele citate, ca zvonurile lansate si uneori alimentate de ministri pot afecta credibilitatea Executivului. (Carmen EPURAN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.