Regele Mihai I continua periplul istoric de opt zile pentru cinstirea memoriei soldatilor romani care si-au pierdut viata in cel de-al doilea razboi mondial. El viziteaza toate locurile din Slovacia si Cehia in care sunt inmormantati ostasii nostri,
Regele Mihai I continua periplul istoric de opt zile pentru cinstirea memoriei soldatilor romani care si-au pierdut viata in cel de-al doilea razboi mondial. El viziteaza toate locurile din Slovacia si Cehia in care sunt inmormantati ostasii nostri, refacand astfel traseul urmat de Armata romana in 1945. Insotit in periplul sau de Principele Radu, Regele a participat joi, la Cimitirul Central din Brno, la o ceremonie militara (foto), in fata Memorialului ridicat in cinstea soldatilor romani. Ceremonia militara a fost urmata de o sfintire oficiata de Inalt Prea Sfintia Sa Serafim, Mitropolitul ortodox roman al Europei Centrale si de Nord. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.