Parlamentul de la Sofia, al carui mandat va expira peste doua saptamani, a decis, joi, retragerea totala a contingentului militar bulgar din Irak pana la sfarsitul acestui an, conform unei cereri in acest sens a guvernului de centru-dreapta, transmit
Parlamentul de la Sofia, al carui mandat va expira peste doua saptamani, a decis, joi, retragerea totala a contingentului militar bulgar din Irak pana la sfarsitul acestui an, conform unei cereri in acest sens a guvernului de centru-dreapta, transmite Rompres. Aceasta decizie, luata dupa dezbateri aprinse, ar putea fi reexaminata de catre Parlamentul care va rezulta in urma alegerilor din 25 iunie. Dar o retragere a contingentului bulgar in acest an pare sa nu fie repusa in cauza in masura in care stanga, favorita in alegeri, doreste, de asemenea, plecarea trupelor bulgare din Irak.
Contingentul bulgar ce actioneaza sub comandament polonez si care numara in prezent 462 de persoane, va fi redus mai intai la 400 de membri, inainte de retragerea totala care va avea loc cel tarziu la 31 decembrie 2005, potrivit deciziei de joi a forului legislativ de la Sofia. Zece soldati bulgari au fost ucisi in Irak din decembrie 2003, dupa cum a anuntat Ministerul Apararii din Bulgaria. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.