Seful diplomatiei germane, Joschka Fischer, a respins joi cererea opozitiei de renegociere a tratatelor de aderare ale Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. "Seful Uniunii Crestin-Democrate, Angela Merkel, incearca sa creeze un curent de opinie
Seful diplomatiei germane, Joschka Fischer, a respins joi cererea opozitiei de renegociere a tratatelor de aderare ale Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. "Seful Uniunii Crestin-Democrate, Angela Merkel, incearca sa creeze un curent de opinie negativ la adresa Europei", a declarat Fischer. Intr-un interviu acordat ziarul "Neue Ruhr/Rhein Zeitung", ministrul german de Externe spunea ca ceea ce face Angela Merkel este un lucru iresponsabil. Ea simuleaza emotiile populiste impotriva Europei, a spus seful diplomatiei de la Berlin, respingand orice renegociere cu Romania si cu Bulgaria.
Angela Merkel si Edmund Stoiber, liderul Uniunii Crestin-Sociale, declarasera, recent, ca tratatele de aderare ale celor doua state au fost negociate cu superficialitate. Ca urmare a acestui fapt, cei doi politicieni germani sustin ca valul de mana de lucru ieftina, care a invadat Occidentul, risca sa creasca si mai mult. Cu toate acestea, tot joi, Edmund Stoiber, si-a nuantat pozitia, declarand, pentru "Spiegel Online", ca ultima runda de extindere a UE este un succes, castigandu-se astfel noi piete de desfacere. In ceea ce priveste aderarea Romaniei, liderul Uniunii Crestin-Sociale a spus ca vrea reguli exceptionale pentru anumite ramuri care sa protejeze piata germana a muncii de aparitia salariilor de dumping. "In Romania exista o disponibilitate mai mare de a veni la munca in Germania decat in alte tari din Europa. De aceea, trebuie sa renegociem cu Romania libera circulatie in domeniul prestarilor de servicii", a declarat Stoiber. El a precizat ca Austria a reusit sa-si protejeze fata de Romania opt ramuri in ceea ce priveste piata muncii, iar Germania are doar trei asemenea limitari si a cerut Guvernului de la Berlin sa ajunga cel putin la numarul Austriei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.