PPCD a propus un proiect de reconstructie rapida, cu antrenarea unor costuri minime, a locuintelor afectate in urma inundatiilor din judetul Timis, a precizat liderul crestin-democrat, Marius Popovici. El a fost de parere ca, pentru o solutionare rap
PPCD a propus un proiect de reconstructie rapida, cu antrenarea unor costuri minime, a locuintelor afectate in urma inundatiilor din judetul Timis, a precizat liderul crestin-democrat, Marius Popovici. El a fost de parere ca, pentru o solutionare rapida a crizei sinistratilor, proiectul ar trebui sa includa mai multe companii de constructii. "Experientele trecute ne arata ca, in astfel de situatii, reconstructia a durat 2-3 ani, s-au furat materiale, s-au "ingrasat" firme de constructii, iar din structura de rezistenta, fierul cam lipseste", a adaugat Popovici. Crestin-democratul a aratat ca pentru solutionarea situatiei sinistratilor exista doua variante: constructia unor case masive de caramida sau ridicarea unor locuinte din lemn. In proiectul PPCD sunt stipulate termene rapide de executie a lucrarilor, popularii fiind de parere ca o constructie de 70 de metri patrati poate fi finalizata in aproximativ o saptamana. Popovici a precizat ca pe parcursul unei singure luni, respectarea termenelor din proiect poate facilita constructia a nu mai putin de 60 de case. Popularii au mentionat ca locuintele pot fi ridicate prin utilizarea unor materiale ecologice ce pot oferi un nivel ridicat de izolatie termica si rezistenta la seism si incendiu. Totodata, liderii PPCD au fost de parere ca o locuinta cu parter si etaj poate fi construita in circa 14 zile. Pe de alta parte, popularii au aratat ca acest tip de case respecta standardele Uniunii Europene. Potrivit proiectului PPCD, construirea locuintelor este estimata intre 7500 si 18.000 de euro, in functie de suprafata si finisaje. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.