Nu Marie Jeanne sau nimic. Cred ca s-a inteles gresit. Totul sau nimic. Pentru intreaga Romanie, nu numai pentru trei cetateni ai ei. Fie si numai pentru faptul ca Traian Basescu este presedintele tuturor romanilor. Iar problemele tarii, trebuie clar
Nu Marie Jeanne sau nimic. Cred ca s-a inteles gresit. Totul sau nimic. Pentru intreaga Romanie, nu numai pentru trei cetateni ai ei. Fie si numai pentru faptul ca Traian Basescu este presedintele tuturor romanilor. Iar problemele tarii, trebuie clarificat, sunt mult mai grave decat soarta celor trei ziarsti sau chiar a Irakului si a trupelor romanesti de acolo. Romania sta sa moara! Iar buba supurenta a Romaniei trebuie curatata si pansata acum, mai mult decat oricand, cu panaceul necesarelor alegeri anticipate si aplicarea legii lustratiei.
Astazi se implinesc nu numai 40 de zile de cand colegii nostri au fost dati disparuti in Irak - ce noapte grea a inceput de-atunci! - ci si 40 de zile de cand Romania a fost deraiata de pe traiectoria ei fireasca, pe care se angajase promitator, cu toate motoarele incinse de rezultatele alegerilor democratice. Locomotiva Basescu a fost smulsa de pe sine printr-o operatiune nefericita bazata pe acelasi tip de actiune cu cele promovate de presedinte: factorul surpriza. Parc-ar fi stat Basescu al nostru sub o lupa gigantica trei luni de zile. Ia sa-l vedem cum dezlantuie furtunile si sa-l prindem si noi fara paratrasnet intr-o zi. Zis si facut.
Nu cred ca mai este un secret pentru nimeni ca afacerea jurnalistilor rapiti este imputita de numeroase elemente autohtone. Asa se explica si reticenta presei internationale in a relata despre situatia celor trei ziaristi romani. Expertii straini consultati de Grupul operativ al ZIUA si al Asociatiei Civic Media semnaleaza cu ingrijorare itele deslusite din ghemul care strange la un loc Partidul Social Democrat, mafia si serviciile de spionaj si influenta ale lumii arabe, Directia de Informatii Externe a Departamentului Securitatii Statului lui Nicolae Ceausescu si Serviciile de Informatii externe si interne ale lui Ion Iliescu, cu filiatiile rasaritene ale unor factori din conducerea lor. Agentii si responsabilii CIA, FBI, Interpol si ai Centrului regional SECI de la Bucuresti n-ar strica sa-i dea un raport complet si comun presedintelui Romaniei, daca tot sunt pe-aici pentru a apara interesele lumii democratice. Si consultanti din lumea araba onesta si informata ne releva dubiile pe care le au privind apartenenta asa-zisului grup insurgent rapitor la reteaua botezata de CIA Al-Queda. Calculul facut de acestia este foarte simplu: retragerea trupelor - de subliniat - necombatante romane din Irak nu poate fi nicicum pusa in balanta cu rezultatele uriaselor afaceri derulate de asi ai serviciilor arabe in Romania, afaceri care, in prezumtivul caz al unui deznodamant nefericit ar fi eliminate complet din peisajul Europei de Est. In detrimentul evident al "cauzei arabe". Deja numerosi arabi inteligenti exploreaza posibilitatea existentei unei inscenari perfectate de o mafie internationala de sorginte rasariteana cu adanci infiltrari in spatiul arab si al fostului bloc sovietic.
Dar pana la identificarea executorilor si creierelor operatiunii si a posibilelor pagube aduse lumii arabe, Romania este prima care resimte direct in piept lovitura anti-democratie data prin rapirea colegilor nostri. "Jurnalistii sunt cei care deschid portile democratiei", afirma presedintele unuia din statele afectate de flagelul comunismului in deschiderea conferintei "15 ani de proces de transformare a Europei de Sud-Est: responsabilitatea si influenta mass-media". Poate tocmai de aceea au si fost alesi. Insa daca majoritatea se straduiesc sa deschida portile sunt inca destui care nu mai stiu cum sa se propteasca in ele pentru a le bloca. Si nu de ieri de azi. Dar chiar de 15 ani. Declansarea crizei ostaticilor a dat observatorilor externi si interni posibilitatea de identificare a tuturor agentilor de influenta anti-democratie din spatiile media si politic. Canale si vectori. Doua-trei studii confidentiale deja parvenite redactiei arata cum au fost exploatate in mod concertat - si sunt in continuare - temele care puteau slabi rezistenta statului roman si a institutiei prezidentiale, in special. Incepand de la cererea tupeista de retragere a trupelor venita tocmai din partea celor care le trimisesera cu tam-tam si pumni rasunatori in piept si pana la blamarea directa a lui Basescu pentru insuccesele sau gafele voite ale serviciilor de informatii ale fostului si, din nefericire, si actualului regim. Cum ar fi arestarea lui Omar, ordonata de catre aceleasi personaje care l-au protejat si folosit, timp de 25 de ani (!). Daca Basescu ar fi inceput arestarile in schimb chiar cu aceste persoane, poate azi colegii nostri ar fi fost deja liberi.
Acum insa presedintele trebuie sa se elibereze din capcana dusmanilor Romaniei. Deja consilierul sau pe politica externa i-a servit un dus rece parasind corabia in plina furtuna. Fenomenul e binecunoscut pe mare. Altii o sa urmeze. Presiunile cresc. Serviciile secrete care il tin prizonier au inceput deja sa-l ameninte fatis pe presedinte. Un presupus dosar ii este fluturat cu tupeu maximal chiar si prin presa. Si ce? Cat de descoperit poate fi Basescu? Bush Sr a condus reteaua principala de spionaj a SUA, iar colegul sau Putin a fost si conspirat si operativ si descoperit si sef al serviciilor, aceasta neimpiedicandu-l pe nici unul dintre ei sa-si conduca cu succes tarile, ca lideri nu ca altceva. Oricate hartii ar fi putut Basescu sa semneze nimic nu poate fi comparabil cu activitatea celor care nu s-au oprit din politie politica in 1989. Nici pana astazi.
Criza jurnalistilor rapiti a reusit sa confiste misiunea principala a presedintelui tarii, misiune care trebuie sa fie dedicata intregii natiuni. Nu trei, ci zeci de mii de oameni sunt astazi in pericol mortal in tara, nu trei ci 22 de milioane de oameni (minus nomenclatura mafioto-securistica) asteapta sa traiasca fara amenintarea continua a coruptiei, saraciei si disperarii. Basescu sa lase criza in bratele celor care sunt responsabili si, chipurile, pregatiti sa protejeze tara de amenintarile externe: sefii serviciilor secrete. Nu sunt in stare, sa raspunda. Cu capul.
Iar presedintele sa revina la amenintarile prezente in plan intern, care risca sa arunce in aer viitorul intregii tari. Rezolvarea lor sta la aceasta ora in impunerea a doi factori primordiali: legea lustratiei si alegerile anticipate. Curatarea tarii de puroiul anti-romanesc. Asadar: alegeri anticipate sau nimic. Altfel, vai de Romania!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.