Doi congresmeni americani, republicanul Christopher Cox si democratul Tom Lantos, au prezentat un proiect legislativ cerand excluderea Rusiei din G-8, grupul principalelor state industrializate, pentru ca nu respecta normele democratice, relateaza Ro
Doi congresmeni americani, republicanul Christopher Cox si democratul Tom Lantos, au prezentat un proiect legislativ cerand excluderea Rusiei din G-8, grupul principalelor state industrializate, pentru ca nu respecta normele democratice, relateaza Rompres. Initiativa celor doi legislatori americani survine cu cateva zile inainte de vizita presedintelui George W. Bush in Rusia, prilejuita de marcarea a 60 de ani de la incheierea celui de-al doilea razboi mondial. Potrivit lui Tom Lantos, "liderii rusi sfideaza G-8 prin faptul ca nu aplica regulile elementare ale unei societati democratice". Colegul sau republican a notat la randul sau ca "Rusia nu a reusit in tranzitia de la comunism la o societate de piata si de la statul politienesc sovietic la o democratie stabila si sigura". (D.E.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.