Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a constatat, in urma verificarior la cinci importatori de autovehicule, ca acestia nu au afisat la punctele de vanzare specificatiile privind consumul de carburant si nivelului emisiilor poluante ale vehiculel
Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a constatat, in urma verificarior la cinci importatori de autovehicule, ca acestia nu au afisat la punctele de vanzare specificatiile privind consumul de carburant si nivelului emisiilor poluante ale vehiculelor, se arata intr-un comunicat al MEC. De mentionat, ministerul este condus de Ioan Codrut Seres, membru al Partidului Umanist Roman (PUR). Reprezentantii ministerului au acordat societatilor City Center (dealer Daewoo), Carpati Motor (importator general Honda), Automobile Bavaria (importator general BMW, Mini si MAN), Automotive Trading Services (importator general Citroen) si Porsche Romania (importator general al marcilor Audi, Volkswagen, Skoda, Seat si Porsche), un termen de sapte zile pentru afisarea, potrivit legii, a datelor privind consumul de carburant si emisiile poluante. Reamintim, la Automotive Trading Services actionar este premirul Calin Popescu Tariceanu. Potrivit reglementarilor, dealerii auto trebuie sa aplice o eticheta care sa contina informatii privind consumul de carburant si emisiile specifice de dioxid de carbon pe fiecare model de autoturism nou, sa puna gratuit la dispozitia clientilor un ghid privind consumul si emisiile, pentru toate tipurile de autoturisme noi aflate la vanzare si sa completeze documentatia promotionala ale modelelor noi cu astfel de date. MEC a precizat ca actiunile de control la dealerii auto vor continua in perioada urmatoare. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.