Doua generatii de studenti, la distanta de - mai mult sau mai putin - 10 ani (sfarsitul lui 1993/ inceputul lui 1994 - Pastele 2004), scriu ca "tema pentru acasa" despre practicile de telespectatori ale membrilor propriilor familii. De fapt, e mult m
Doua generatii de studenti, la distanta de - mai mult sau mai putin - 10 ani (sfarsitul lui 1993/ inceputul lui 1994 - Pastele 2004), scriu ca "tema pentru acasa" despre practicile de telespectatori ale membrilor propriilor familii. De fapt, e mult mai probabil ca tema studentilor la Comunicare si Relatii Publice in gloriosul an 1993 privea mai degraba contactul cu mass-media in general decat cel cu televiziunea. Era una din iernile de glorie ale "Evenimentului zilei", versiunea Ion Cristoiu, ale "Romaniei libere" si "Orei", erau inceputurile televiziunii SOTI si ale cablului (cand accesul la posturi multe si straine costa 46000 lei si se putea plati in rate), cu putine televizoare color si mare pofta de informatie.
Cartea coordonata de Zoltan Rostas si Sorin Stoica - si publicata de Tritonic - nu e un exercitiu de stil, ci de viata. Aceleasi filme, aceleasi emisiuni se vad diferit (doar pe Turcescu, in 2004, il iubesc toti "subiectii") la tara si la oras, prin ochii femeilor sau ai barbatilor, aceleasi ziare se citesc diferit in primii si in ultimii ani ai acestui deceniu segmentat accidental. Sunt lianturi sau motive de schizofrenie familiala - mass-media, prietenul sau dusmanul personal al lumii de langa noi, careia ii dicteaza ritmurile existentiale. (I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.