Principele saudit Alwaleed si cei patru frati ai sai, insotiti de 52 de sotii si de o armata de angajati, se afla, de la inceputul acestei saptamani pe plajele din Cancun, cunoscuta statiune balneara de pe litoralul mexican la Marea Caribelor, unde i
Principele saudit Alwaleed si cei patru frati ai sai, insotiti de 52 de sotii si de o armata de angajati, se afla, de la inceputul acestei saptamani pe plajele din Cancun, cunoscuta statiune balneara de pe litoralul mexican la Marea Caribelor, unde intentioneaza sa petreaca o saptamana de vacanta. Considerat unul din cei mai bogati oameni din lume, principele Alwaleed bin Talal bin Abdul Aziz Al Saud, 49 de ani, si persoanele din anturajul sau au sosit in Mexic cu doua avioane de mare capacitate, unul pentru familia regala saudita si unul pentru echipaj si personalul de serviciu, informa ieri agentia spaniola EFE, citata de Rompres. Pentru transportarea diverselor materiale si ustensile aflate la bordul celui de-al doilea aparat a fost necesar un trailer cu o capacitate de 12 tone, a indicat un reprezentant al luxosului hotel Ritz Carlton, unde au fost rezervate in totalitate patru etaje pentru a-i gazdui pe importantii oaspeti veniti din regiunea Golfului Persic.
Este pentru a sasea oara consecutiv cand principele Alwaleed alege statiunea mexicana pentru petrecerea concediului, prezenta sa la Cancun reprezentand un veritabil eveniment si, mai ales, o importanta afacere pentru intreaga localitate, pe parcursul sederii sale familia regala saudita inchiriind exclusiv pentru ea diverse discoteci, baruri, parcuri tematice si zone de plaje si chiar cinematografe. Un sofer din Cancun a povestit ca anul trecut a avut ocazia sa-l transporte la cumparaturi pe unul din demnitarii sauditi, primind pentru serviciul sau 4000 de dolari.
Principele Alwaleed Bin Talal Bin Abdulaziz Al Saud, cunoscut mai ales drept printul Alwaleed, este unul dintre nepotii Regelui Fahd al Arabiei Saudite, dar averea sa a fost calculata de catre revista de specialitate Forbes independent de cea a familiei sale. Astfel, printul saudit, cu o avere estimata la aproximativ 21,5 miliarde de dolari, ocupa in 2004 locul al cincilea in randul celor mai bogati oameni de pe planeta. Conform presei occidentale, printul Alwaleed a preferat pana in prezent sa stea departe de viata politica a tarii sale, concentrandu-si atentia mai ales asupra investitiilor internationale (AOL, Apple Computer, Motorola, News Corporation Ltd). El are o singura sotie cu care are doi copii. (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.