Galeria "ArTei", intrata de curand in circuitul artelor vizuale bucurestene, gratie tanarului si neobositului curator Radu Dumitriu, gazduieste un nou eveniment: expozitia Suzanei Fantanariu, artista aflata intr-un moment de pulsiuni spectaculoase al
Galeria "ArTei", intrata de curand in circuitul artelor vizuale bucurestene, gratie tanarului si neobositului curator Radu Dumitriu, gazduieste un nou eveniment: expozitia Suzanei Fantanariu, artista aflata intr-un moment de pulsiuni spectaculoase ale limbajului plastic si de vie confesiune spirituala.
Absolventa a Institutului de Arta "Ion Andreescu" din Cluj, promotia 1975, sectiunea Grafica, participanta in tara si strainatate la expozitii de grup sau personale, Suzana Fantanariu este detinatoarea a nu mai putin de 12 premii importante in Cehoslovacia, Olanda, Canada, China, Franta, Cehia, Premiul UAP din Romania, Premiul "Catul Bogdan" - Arad etc. Fiecare prezenta a sa in salile de expozitii este o noua provocare, o noua miscare complexa si rezonanta, de vorbire, exteriorizata in imagini ritmice, de o pregnanta vizuala speciala. Artista a starilor provocate de cautari si, in aceeasi masura, de un program riguros al facerii, iubitoare de linia desenului si nascatoare de obiecte care strang in ele energii insamantate, avide de lumina si pline de culori, ea face din propriile lucrari un spectacol care, descifrandu-l, te vrajeste ca o fiesta de neuitat. Cand se bucura, Suzana Fantanariu este ea insasi, adica un om care tocmai a descoperit bucuria si nu vrea sa se mai desparta de ea.
"Corpurile insemnate" de la "ArTei" amintesc de frumusetea vitraliilor, in care culorile tremura atingandu-se una de alta, zavorate in identitati distincte si detaliate. Sufletul lor are o nesfarsita voluptate a captivitatii, viscerele lor au tesatura unei nesfarsite muzicalitati. Suzana Fantanariu stie sa redea cu luciditate generoasa atat miracolul vietii, cat si incremenirea extatica, infatisandu-le in "vina" lor culturala, dramatica. Aceasta alcatuire de tensiuni cromatice si forme care se zbat ca niste artere purtatoare de sange cheama privitorul la o meditatie imediata: intre cer si pamant, impreuna cu celelalte minuni, eterne, exista ceva la fel de etern - corpurile noastre, strigate initiatice, natura in natura.
Suzana Fantanariu si-a implinit cu aceasta expozitie una din cautarile ei inepuizabile, transformate proteic, intr-un "corp insemnat", (ne)descifrat decat intr-o tulburatoare armonie cu viata.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.