Statele Unite poseda "capabilitati semnificative de intimidare" capabile sa opreasca ambitiile nucleare ale Coreei de Nord, a avertizat ieri secretarul de Stat al SUA, Condoleezza Rice (foto), citata de agentiile europene de stiri. "Statele Unite men
Statele Unite poseda "capabilitati semnificative de intimidare" capabile sa opreasca ambitiile nucleare ale Coreei de Nord, a avertizat ieri secretarul de Stat al SUA, Condoleezza Rice (foto), citata de agentiile europene de stiri. "Statele Unite mentin capabilitati de intimidare serioase - vreau sa subliniez: serioase - si de toate genurile in regiunea Asia-Pacific", a declarat Condoleeza Rice, chestionata de jurnalistii americani la finalul intrevederii pe care a avut-o la Washington cu ministrul francez de Externe, Michel Barnier. "Asa ca nu ar trebui sa existe nici o indoiala asupra capacitatii noastre de a intimida orice masura pe care nord-coreenii o pregatesc", a continuat Condoleezza Rice. Mesajul Washingtonului este o reactie la informatiile existente potrivit carora Coreea de Nord se pregateste sa realizeze in curand un test nuclear subteran.
Pe de alta parte, Phenianul a acuzat ieri Statele Unite ca sunt "un stalp al terorismului de stat", criticand un raport recent al Departamentului de Stat, in care autoritatile de la Phenian se numarar printre cele care "sustin terorismul", relateaza Mediafax. "Tentativele tot mai frecvente ale Statelor Unite de a inlocui regimul nord-coreean nu fac altceva decat sa-i sporeasca acestuia determinarea de a continua neobosit pe calea aleasa", a transmis Ministerul Afacerilor Externe de la Phenian. (G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.