Manifestarile consacrate Anului George Enescu, la o jumatate de secol de la moartea marelui compozitor si interpret, se deschid astazi, la ora 18, la Sala Union a Cinematecii Romane din Bucuresti (str. Ion Campineanu nr. 21; intrarea e libera). Va fi
Manifestarile consacrate Anului George Enescu, la o jumatate de secol de la moartea marelui compozitor si interpret, se deschid astazi, la ora 18, la Sala Union a Cinematecii Romane din Bucuresti (str. Ion Campineanu nr. 21; intrarea e libera). Va fi proiectat in premiera filmul "George Enescu - alesul lui Dumnezeu" de Grid Modorcea, realizat sub egida Centrului National al Cinematografiei si a Arhivei Nationale de Filme. Cu aceasta ocazie, muzicologul Viorel Cosma va vorbi despre "Enescu azi", va fi prezentat un moment muzical cu baritonul Dan Iordachescu si cu violonistul Gabriel Croitoru, apoi un moment poetic si vernisajul unei expozitii initulate "George Enescu - in memoriam" (sub auspiciile Galeriei FanArt).
Tot astazi, emisiunea "Arta versus arta" a canalului TVR Cultural (difuzata cu incepere de la ora 20.30) va lua in discutie Anul Enescu. Invitatii realizatoarei Cristina Modreanu sunt presedintele Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor, Adrian Iorgulescu, si directorul general al Filarmonicii "George Enescu", Cristian Mandeal.
Un concert omagial Enescu a avut loc ieri (marti 3 mai) la Londra, in organizarea Institutului Cultural Roman, cu sprijinul The Guild of Travel and Tourism. Violonistul Vlad Maistorovici a interpretat sonata "Balada" op. 27 no. 3 pentru vioara (dedicata lui George Enescu) si "Invocatio II ("Prelude a l'unison" - tribut lui George Enescu) de Ysaye, precum si Sonata no. 3 opus 25 si Sonata no. 2 opus 6. A acompaniat la pian David Eaton. Concertul a fost urmat de o receptie al carei maestru de ceremonii a fost Noel Malcolm, biograful britanic al lui Enescu. (L.D.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.