Rolul Consiliului National de Evaluare si Acreditare Academica (CNEAA) in sistemul de invatamant superior va fi regandit pana in toamna, cand va incepe noul an universitar, CNEAA fiind depasit in conditiile impuse de reforma educationala, a declarat,
Rolul Consiliului National de Evaluare si Acreditare Academica (CNEAA) in sistemul de invatamant superior va fi regandit pana in toamna, cand va incepe noul an universitar, CNEAA fiind depasit in conditiile impuse de reforma educationala, a declarat, ieri, Ioan Mihailescu, presedintele Consiliului.
"Sistemul a fost bun timp de zece ani, pentru ca a permis echilibrarea invatamantului romanesc, dar acum este depasit", a declarat profesorul Mihailescu.
Legea privind calitatea in invatamantul superior ii va obliga pe conducatorii universitatilor si facultatilor sa asigure cele mai inalte nivele de pregatire a studentilor, iar ceea ce pana acum intra in obligatiile CNEAA devine responsabilitatea fiecarei institutii de invatamant superior.
Unele universitati vor avea dreptul sa organizeze licenta, masterat si doctorat, altele numai licenta, a mai spus profesorul universitar.
In anul academic 2005-2006, CNEAA fie va ramane institutie autonoma, fie - prin reorganizare - va forma Agentia Nationala a Calitatii, Consiliul National de Evaluare si Acreditare Academica devind o componenta a acesteia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.