Incepand cu luna februarie, o data cu primele interventii mai consistente in piata valutara, BNR a renuntat la publicarea defalcata a intrarilor la rezervele valutare, date anuntate fara intrerupere in ultimii cinci ani. INTERVENTII. Potrivit dealer
Incepand cu luna februarie, o data cu primele interventii mai consistente in piata valutara, BNR a renuntat la publicarea defalcata a intrarilor la rezervele valutare, date anuntate fara intrerupere in ultimii cinci ani.
INTERVENTII. Potrivit dealerilor, BNR a fost aproape nelipsita din piata interbancara in luna aprilie prin cumparari de valuta care sustin cursul de schimb peste nivelul de 36.000 de lei/euro. Cel mai probabil, multe dintre intrarile din suma de 1,08 miliarde de euro au fost cumparari ale BNR din piata valutara. Rezerva de aur
s-a mentinut la 105 tone, iar in conditiile evolutiei preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut la 1,128 miliarde de euro.
CRESTERE. Rezervele internationale ale BNR (valute plus aur) situeaza la peste 14,02 miliarde de euro. Pana la sfirsitul anului 2005, platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Finantelor Publice insumeaza 1,11 miliarde de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.