O adolescenta din Marea Britanie este considerata de medici un miracol al naturii. Debbie Ward a suferit pana acum trei transplanturi de inima si, in mod miraculos, si-a revenit din toate operatiile.
Seria problemelor adolescentei a inceput i
O adolescenta din Marea Britanie este considerata de medici un miracol al naturii. Debbie Ward a suferit pana acum trei transplanturi de inima si, in mod miraculos, si-a revenit din toate operatiile.
Seria problemelor adolescentei a inceput inca de la nastere, cand doctorii i-au descoperit o malformatie grava la inima. Pana la varsta de 16 ani, britanica Debbie Ward nu a avut copilarie traind in permanenta cu gandul ca va putea muri din cauza unui stop cardiac. Debbie a suferit pana la aceasta varsta nu mai putin de trei transplanturi cardiace si se poate spune ca e singura persoana din lume care a trait cu patru inimi diferite, relateaza "The Sun".
in ciuda severitatii interventiilor chirurgicale, fata si-a revenit complet din toate operatiile. "Pot face ce vreau acum, mai putin sa mananc grepfrut. Fructul intra in reactie cu unul din medicamentele pe care le iau", a glumit Debbie.
Problemele ei au inceput inca de la nastere cand doctorii au descoperit ca a venit pe lume cu o malformatie foarte grava la inima. Pe cand avea numai noua saptamani, medicii au decis ca fetita avea nevoie de o inima noua. Operatia a reusit, dar cateva luni mai tarziu, la varsta de un an si trei luni, starea ei s-a inrautatit din nou. Singura speranta ramanea tot transplantul cardiac.
"Doctorii ne-au spus ca sansele ei de supravietuire erau de 50%, dar fara un transplant mai avea de trait maximum sase luni. Era infricosator, dar a trebuit sa-i oferim aceasta sansa", a spus mama fetei, Dinah. in 1990 a suferit un nou transplant cardiac. si de aceasta data operatia a reusit. Doctorii au avertizat ca noua inima nu va rezista mult.
La 14 ani Debbie Ward a inceput sa aiba palpitatii: "Simteam ca inima imi va sari din piept. intr-o zi am lesinat in autobuz". Imediat a fost dusa la spital si numele ei a fost pus pe lista de asteptare pentru un transplant cardiac. Organul a sosit zece zile mai tarziu, iar viata ei a fost din nou salvata. Ea a multumit familiei donatorului despre care stie doar ca a fost baiat.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.