Organizatia Media din Sud Estul Europei (SEEMO), o retea de editori, manageri media si jurnalisti din sud estul Europei, a amintit intr-un comunicat de presa cu prilejul zilei libertatii de exprimare ca trei jurnalisti romani, Marie Jean Ion, Sorin M
Organizatia Media din Sud Estul Europei (SEEMO), o retea de editori, manageri media si jurnalisti din sud estul Europei, a amintit intr-un comunicat de presa cu prilejul zilei libertatii de exprimare ca trei jurnalisti romani, Marie Jean Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian se afla inca rapiti in Irak.
SEEMO apreciaza ca 3 mai, Ziua Mondiala a Libetatii de Exprimare, trebuie sa devina o zi care sa marcheze principiile fundamentale ale libertatii presei. SEEMO remarca prezenta in continuare a presiunii asupra presei in Europa de est, ingrijoratoare fiind mai ales presiunea indirecta a statului. "Este deosebit de important ca guvernele si institutiile de stat sa recunoasca faptul ca jurnalistii au dreptul sa munceasca liber si independent", a declarat Oliver Vujovic, secretarul general al SEEMO. (D.E.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.