Secretarul general al Natiunilor Unite, Kofi Annan, saluta curajul si dedicarea jurnalistilor care lupta impotriva riscului si brutalitatii intampinate atunci cand isi exercita dreptul de a afla si a spune adevarul, relateaza Rompres. Intr-un mesaj a
Secretarul general al Natiunilor Unite, Kofi Annan, saluta curajul si dedicarea jurnalistilor care lupta impotriva riscului si brutalitatii intampinate atunci cand isi exercita dreptul de a afla si a spune adevarul, relateaza Rompres. Intr-un mesaj adresat cu ocazia Zilei mondiale a libertatii presei, transmis Rompres, Kofi Annan aminteste ca "dreptul de a solicita, primi si impartasi informatii si opinii prin intermediul mass-media" este stipulat in articolul 19 al Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, iar cenzura, suprimarea informarii, intimidarea si contrapunerea sunt o negare a democratiei, un obstacol in calea dezvoltarii si o amenintare la adresa securitatii tuturor.
Din pacate, se arata in mesaj, multi jurnalisti sunt persecutati, atacati, inchisi si ucisi tocmai din cauza activitatii lor. Conform Comitetului pentru protectia jurnalistilor, anul trecut au cazut la datorie 53 de ziaristi, 19 sunt dati disparuti si amenitati cu moartea si alti 107 sunt inchisi. Kofi Annan anunta in mesajul sau ca Departamentul de Informare Publica al Natiunilor Unite organizeaza cel de-al treilea seminar din seria "Sa ne dezvatam de intoleranta", sesiunile anterioare referindu-se la antisemitism si islamofobie. Noul seminar va analiza modul in care media pot proteja publicul de rasism si xenofobie, promovand in schimb toleranta si buna intelegere. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.