Un producator spaniol a creat o masina de spalat care nu da voie aceleiasi persoane sa o utilizeze de doua ori la rand, incurajand astfel o impartire mai echitabila a treburilor casnice, transmite BBC News Online. Masina de spalat a fost botezata "E
Un producator spaniol a creat o masina de spalat care nu da voie aceleiasi persoane sa o utilizeze de doua ori la rand, incurajand astfel o impartire mai echitabila a treburilor casnice, transmite BBC News Online. Masina de spalat a fost botezata "E randul tau" si foloseste o tehnologie de recunoastere a amprentei digitale a utilizatorului, impiedicand aceeasi persoana sa o foloseasca de doua ori consecutiv. Pep Torres, angajat la un producator de electronice de la Barcelona, a spus ca i s-a cerut sa creeze un produs care sa fie un cadou original pentru Ziua Tatalui. "M-am gandit ca ar fi bine sa abandonam atitudinea de macho din epoca de piatra, care nu face nimic altceva acasa decat sa bea", a spus Torres. "Spania este in schimbare si am vrut sa creez ceva care sa determine barbatii sa faca mai multe acasa. Este o inventie care are in spate o filozofie", a mai spus Torres. Masina de spalat este conectata la computerul casei si cere ambilor parteneri sa-si inregistreze amprentele. Apoi, inainte de inceperea programului de spalare, utilizatorul trebuie sa se identifice. Masina nu va porni daca utilizatorul este acelasi care a folosit-o ultima oara si nu este usor de pacalit. Produsul va fi lansat pe piata in saptamanile ce urmeaza. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.