Omul de afaceri Corneliu Iacobov si fostul administrator al SC RAFO Onesti SA, Toader Gaurean, ambii arestati in dosarul Rafo, dupa ce au fost acuzati de delapidare si spalare de bani, raman in arest, dupa ce ieri, magistratii Curtii de Apel Bucurest
Omul de afaceri Corneliu Iacobov si fostul administrator al SC RAFO Onesti SA, Toader Gaurean, ambii arestati in dosarul Rafo, dupa ce au fost acuzati de delapidare si spalare de bani, raman in arest, dupa ce ieri, magistratii Curtii de Apel Bucuresti, au mentinut hotararea Tribunalului Bucuresti care prelungise starea de arest preventiv.
In fata instantei, Corneliu Iacobov a declarat ca a adus mii de miliarde de lei la bugetul de stat, ca a creat aproximativ 10.000 de locuri de munca si ca doreste sa faca ceva pentru Romania. De asemenea, el a apreciat ca "afacerea RAFO a fost politizata".
La randul sau, Toader Gaurean a sustinut ca, de cand a fost arestat, credibilitatea RAFO a scazut. Pe de alta parte, avocatul lui Corneliu Iacobov, Gheorghe Diaconescu, a fost de parere ca inspectorii fiscali de la ANAF, care au intocmit acte de control in dosarul RAFO, si-au depasit atributiile si, ca atare, probele acestora sunt nule. De asemenea, Petre Buneci, avocatul lui Toader Gaurean a precizat ca clientul sau este nevinovat, adaugand ca peste 2000 de oameni din Onesti au sustinut ca Gaurean poate fi cercetat in libertate.
In replica, procurorul de sedinta a solicitat respingerea recursurilor celor doi, pe motiv ca sunt nefondate. Conform acestuia, masura Tribunalului Bucuresti de a prelungi starea de arest a lui Corneliu Iacobov si a lui Toader Gaurean este justificata, iar procesul-verbal al ANAF reprezinta proba.
In final, instanta Curtii de Apel Bucuresti a respins recursurile formulate de cei doi, hotarand mentinerea lor in catuse. (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.