Peste jumatate dintre francezi considera ca guvernul nu a facut suficient pentru obtinerea eliberarii ziaristei Florence Aubenas si a interpretului ei arab Hussein Hanoun, luati ostatici in Irak la 5 ianuarie, dupa cum rezulta dintr-un sondaj de opin
Peste jumatate dintre francezi considera ca guvernul nu a facut suficient pentru obtinerea eliberarii ziaristei Florence Aubenas si a interpretului ei arab Hussein Hanoun, luati ostatici in Irak la 5 ianuarie, dupa cum rezulta dintr-un sondaj de opinie comandat de asociatia Reporteri Fara Frontiere si dat marti publicitatii la Paris, cu ocazia Zilei internationale a Libertatii Presei, transmite Reuters. Potrivit sondajului, realizat in perioada 27-28 aprilie pe un esantion reprezentativ de o mie de persoane, 57% dintre subiectii chestionati au declarat ca au sentimentul ca demersurile guvernului in favoarea jurnalistei de la Liberation si a ghidului ei "nu au fost suficiente", si doar 29 la suta cred ca echipa Jean-Pierre Raffarin "a facut ce trebuia sa faca". In fine, 3% au fost de parere ca s-a facut "prea mult", iar 11 la suta s-au abtinut sa aiba vreo parere. In ceea ce priveste presa, persoanele intervievate au declarat in proportie de 47% "a facut ce trebuia sa faca", o treime au spus ca "nu a facut suficient", iar 18% au fost de parere ca presa "a facut prea mult". Dupa rapirea lui Christian Chesnot si Georges Malbrunot, a ziaristei italiene Giuliana Sgrena si apoi a celor trei ziaristi romani, Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian, 59% dintre francezi considera cu ziaristii ar trebui sa renunte la a se mai duce in Irak, din cauza riscurilor la care se expun. Totodata, 73% dintre persoanele intervievate pentru sondaj au declarat ca sunt gata sa participe la actiuni de solidaritate in favoarea eliberarii ziaristei Florence Aubenas, relateaza sursa citata. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.