Cream, grupul rock britanic care l-a lansat pe Eric Clapton in anii '60, s-a reunit pe scena, luni, la Londra, la 37 de ani dupa concertul de adio sustinut in aceeasi sala, transmite AFP, citata de Mediafax. Clapton, in prezent in varsta de 60 de ani
Cream, grupul rock britanic care l-a lansat pe Eric Clapton in anii '60, s-a reunit pe scena, luni, la Londra, la 37 de ani dupa concertul de adio sustinut in aceeasi sala, transmite AFP, citata de Mediafax. Clapton, in prezent in varsta de 60 de ani, solistul si basistul Jack Bruce si bateristul Ginger Baker au sustinut primul concert din cele patru programate la Royal Albert Hall, in fata unui public mai mult decat entuziast. Biletele pentru aceste concerte, primele sustinute in aceasta formula de la destramarea trupei in 1968, s-au epuizat in cateva minute. Pe site-ul de licitatii eBay, un bilet cu doua locuri la unul din celelalte trei concerte se vinde la peste 800 de lire sterline (1200 de euro).
Muzicienii, care au ales sa-si boteze trupa Cream pentru ca se considerau "crema" rockerilor de la acea vreme, au lansat doar trei albume de studio. Insa fuziunea rock-ului si blues-ului lui Clapton cu jocul inspirat de jazz al lui Bruce si Baker, a facut din Cream o trupa dintre cele mai importante pentru istoria muzicii de gen.
Potrivit unor surse, Clapton ar fi decis aceasta reuniune pentru ca fostii sai colegi de trupa au probleme serioase de sanatate: Bruce, 61 de ani, a fost supus unei grefe de ficat, iar Baker, 65 de ani, sufera de artrita. Asta nu i-a impiedicat insa pe cei trei sa cante timp de aproape doua ceasuri, interpretand hituri precum "Crossroads", "White Room", "I'm So Glad", "Born Under a Bad Sign" sau "Sunshine of Your Love". "Va multumesc ca ne-ati asteptat toti acesti ani (...) Intentionam sa va cantam toate melodiile pe care le stim", a spus Clapton publicului dupa ce trupa a interpretat trei melodii.
La apogeul carierei lor ca trupa, cei trei membri ai Cream erau celebri pentru lungile lor improvizatii, pe care Clapton le-a pus, recent, pe seama faptului ca din cauza drogurilor, uitau ce anume canta si improvizau pana isi aminteau. In prezent, Clapton nu mai consuma alcool si militeaza impotriva consumului de droguri. Asa ca cele 18 melodii cantate luni seara au fost mai scurte si le-au lipsit improvizatiile din trecut. Pentru cei care au ratat concertul, producatorii celor trei au pregatit" I Feel Free - Ultimate Cream", un set de doua CD-uri catalogat drept "colectia completa a acestei originale superturpe" care a fost lansat inaintea show-ului de luni seara. CD-urile includ atat o serie interpretari live ale trupei, cat si numeroase materiale inregistrate in studio. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.