In Emiratul Dubai, din Golful Persic, se va construi cea mai inalta cladire din lume. inaltimea sa exacta este deocamdata un secret bine pastrat, pentru a nu oferi idei competitorilor, iar costurile investitiei sunt estimate in jurul sumei de 8 mili
In Emiratul Dubai, din Golful Persic, se va construi cea mai inalta cladire din lume. inaltimea sa exacta este deocamdata un secret bine pastrat, pentru a nu oferi idei competitorilor, iar costurile investitiei sunt estimate in jurul sumei de 8 miliarde de dolari. Turnul, numit Burj Dubai, va constitui piesa fundamentala a unui enorm proiect de dezvoltare urbana al carui cost total va fi de 20 miliarde de dolari. Decis sa impinga tot mai sus limitele imaginabilului, Emiratul Dubai a decis construirea celui mai inalt turn din lume, dar inaltimea sa exacta, care trebuie sa depaseasca 700 metri, va ramane un secret pana in ultimul moment, transmite AFP. Fundatiile "Burj Dubai" (Turnul din Dubai) au fost terminate in martie si cuprind 192 stalpi ancorati in sol la o adancime mai mare de 50 metri si au fost legati printr-o centura groasa de beton. Cladirea va avea cel putin 189 de etaje.
Turnul, care se ridica intr-un ritm de un etaj pe saptamana, va constitui piesa fundamentala a unui enorm proiect de dezvoltare urbana al carui cost total va fi de 20 miliarde de dolari.
"Constructia va avea functionalitati multiple", a explicat Robert Booth, director executiv al societatii Emaar Properties, responsabilul proiectului. "Vor fi circa 345.000 metri patrati suprafata acoperita, care va cuprinde spatii comerciale, locuri de distractie, un hotel, resedinte, spatii private pentru companii si o terasa panoramica", a adaugat Booth. Cele 700 apartamente vor avea o vedere panoramica asupra orasului Dubai si au fost deja vandute in numai opt ore de la scoaterea pe piata.
Burj Dubai va domina "Mall-ul din Dubai", un nou centru comercial menit sa devina cel mai mare din lume, care trebuie sa fie terminat la sfarsitul lui 2007 si care va mai cuprinde un hotel de lux, zgarie-nori cu apartamente, lacuri artificiale si parcuri amenajate, totul inconjurat de un bulevard lung de 3 kilometri. Turnul a fost conceput astfel incat inaltimea sa se va putea modifica in timpul constructiei.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.